Slikfusker i Hillerød: Flytter tonsvis af godter over landegrænser

En slikgrossist, der tidligere er blevet dømt for ulovlig ommærkning af gammelt slik og underbetaling af ansatte, benytter en distributionsmodel på kanten af loven.
Modellen går ud på at flytte handelen over tre landegrænser og dermed bliver det sværere for myndighederne i de tre lande at gennemføre kontrol med betaling af skatter og afgifter.
Modellen går ud på at flytte handelen over tre landegrænser og dermed bliver det sværere for myndighederne i de tre lande at gennemføre kontrol med betaling af skatter og afgifter. Foto: Scanpix arkiv

David Servet Yüksel, der sidste år blev afsløret i ulovligt at ommærke gammelt slik med nye sidste salgsdatoer og desuden blev fanget i grov underbetaling af rumænske ansatte, har også solgt slik for millioner af kroner gennem en kompliceret model.

Det skriver Fagbladet 3F.

Modellen går ud på at flytte handelen over tre landegrænser og dermed bliver det sværere for myndighederne i de tre lande at gennemføre kontrol med betaling af skatter og afgifter.

Fra sin private adresse på Harløsevej i Hillerød har slikfuskeren styret handelen gennem sit svensk indregistrerede selskab HOCN AB. Det svenske selskab havde lager i bydelen Handewitt i Flensborg syd for den dansk-tyske grænse.

Fagbladet 3F har fundet slikfuskerens tyske lager, som i 2013 sendte 503.289 kilo slik over grænsen til 15 danske og svenske firmaer. Blandt andet var Tiger-butikkerne storkunde hos slikfuskeren med 178.000 kilo slik og chokolade.

Uden at tage direkte stilling til den konkrete sag med David Servet Yüksel, mener to skatte- og momsrevisorer, at konstruktionen er noget ud over det sædvanlige.

- Man skal skelne mellem, om det ud fra en forretningsmæssig betragtning er logisk at placere et selskab i Sverige. Eller om der er tale om et bevidst forsøg på at sløre transporterne over landegrænserne for myndighederne, siger John Linnemann fra det statsautoriserede Revisionsinstituttet, hvor han er leder af skatte- og momsafdelingen.

- I betragtning af selskabets indberetninger til det svenske skattevæsen, så ligger hovedparten af handlerne med kunder åbenbart ikke i Sverige. Og med transporterne til de mange kunder Danmark virker det ikke logisk at have selskabet placeret i Sverige. Selskabet kunne lige så godt ligge i Danmark, siger John Linnemann til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.