Slaskede strømper og hvid skjorte: Sygehustøj giver patienter tryghed

Selvom det er tilladt at beholde sit eget tøj på, så vælger mange patienter at skifte til hospitalstøj.
- Nogle patienter har opfattelsen af, at det er mere tilladt at være syg, når de har hospitalstøjet på, siger sygeplejerske Dorthe Dall Kristensen.
- Nogle patienter har opfattelsen af, at det er mere tilladt at være syg, når de har hospitalstøjet på, siger sygeplejerske Dorthe Dall Kristensen. Foto: Scanpix / Model

Slaskede underbukser, hvid skjorte og løse strømper om anklerne.

Måske ikke den pæneste påklædning, men ikke desto mindre den, som nogle patienter foretrækker, når de er indlagt på hospital.

Selvom det er tilladt at beholde sit eget tøj på, så vælger mange patienter at skifte til hospitalstøj.

Det giver nemlig mere tryghed, fortæller specialeansvarlig sygeplejerske Dorthe Dall Kristensen fra Sygehus Lillebælt i Vejle. Hun har lavet en undersøgelse blandt sine patienter på onkologisk afdeling, og spurgt dem, hvad det betyder at have frit valg mellem eget tøj og hospitalets garderobe.

- Nogle patienter har opfattelsen af, at det er mere tilladt at være syg, når de har hospitalstøjet på. Så kan de overlade ansvaret til fagpersoner, og når de så får det bedre, kan de tage deres eget tøj på igen, siger Dorthe Dall Kristensen til DR Trekanten.

En del af patienterne oplever også fællesskab med de andre patienter, når de deler skæbne og sygdomserfaringer iført hospitalstøj.

- Dog vil de fleste helst have deres eget tøj på, når de får besøg og skal ud af deres egen stue på hospitalet, siger Dorthe Dall Kristensen.

Selvom der er frit valg med hensyn til påklædning, når man er indlagt, så er der tidspunkter, hvor man skal have hospitalets tøj på. Det gælder eksempelvis, når man skal opereres.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.