Slangemalker og sørgekone: Her er de mærkeligste jobs

Der findes en masse mærkelig jobs, som man ikke umiddelbart skulle tro eksisterede.
En slangemalker kan tjene helt op til 1.000 dollars for den gift, de suger ud af farlige slanger.
En slangemalker kan tjene helt op til 1.000 dollars for den gift, de suger ud af farlige slanger. Foto: Colourbox

Lærer, læge eller politibetjent. Nogle gange behøver man ikke lade sig begrænse af de klassiske jobmuligheder, når man leder efter drømmejobbet. Der findes nemlig en masse mærkelige jobs, som mange måske slet ikke har overvejet eksisterer.

Det skriver netmediet Business Insider, der har samlet 12 af slagsen. Vi gengiver nogle af dem her.

Eksempelvis er professionen slangemalker nok ikke én, som mange overvejer, når de planlægger den fremtidige karriere. Ikke desto mindre findes den, og jobbet består ganske enkelt i at suge gift ud af farlige slanger. Giften kan sælges for op til 1.000 dollars per gram (ca. 6.600 kroner), og bruges som regel til at lave modgifter.

Nogle har også set en fidus i at professionalisere opgaver, man normalt ikke ikke forbinder med en professionel industri. Det gælder eksempelvis tjansen som brudepige eller sørgende ved en begravelse. Det der i nogle kulturer kaldes en sørgekone. Sidstnævnte har et engelsk firma lavet en forretning ud af. Rent A Mourner tilbyder en sørgende i to timer for den nette pris af 70 dollars (ca. 470 kroner).

Man kan også gøre en levevej ud af at smage på hundemad for virksomheder, der producerer den slags. En del af jobbet består i at vurdere ikke bare smagen, men også den ernæringsmæssige værdi. Og her er det helt ok at spytte ud, når man er færdig.

Se alle de mærkelige jobs her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.