Slagteriarbejdere: Politikerne er til grin

Politikerne giver Danish Crown afgiftslettelser for millioner, og alligevel fortsætter de med at flytte arbejdspladser ud af landet. De Radikale er skuffede, mens Enhedslisten kalder regeringen politik tåbelig.
Her præsenterer regeringen Vækstplan DK, der skulle fastholde slagteriarbejdspladser i Danmark. Men der er ikke meget at grine af for de mange slagteriarbejdere, der er blevet fyret, selvom Danish Crown har fået afgiftslettelser for millioner
Her præsenterer regeringen Vækstplan DK, der skulle fastholde slagteriarbejdspladser i Danmark. Men der er ikke meget at grine af for de mange slagteriarbejdere, der er blevet fyret, selvom Danish Crown har fået afgiftslettelser for millioner POLFOTO/Linda Johansen

Politikerne har givet slagterierne afgiftslettelser for millioner, men alligevel fortsætter Danish Crown med at flytte arbejdspladser ud af landet.

Slagteriarbejderne er ved at miste tålmodigheden med Danish Crown, og det må politikerne også være, mener forbundssekretær for NNF, Jim Jensen.

"Man er meget tæt på at være til grin for sine egne penge som politiker, når man skaffer virksomhederne bedre rammevilkår, og de så kvitterer med at flytte arbejdspladser til udlandet," siger han.

Mor er skuffet

Som Avisen.dk skrev i går, kommer Danish Crown til at spare et pænt tocifret millionbeløb på en lettelse af spildevandsafgiften, som et flertal vedtog i forbindelse med Vækstplan DK.

Alligevel har Danish Crown fyret omkring 200 medarbejdere og varslet yderligere 400 fyringer siden afgiftslettelsen trådte i kraft 1. januar 2014. Slagterigiganten lukker to fabrikker i Faaborg og flytter produktionen til England.

Læs også: Danish Crown får millioner af staten: Fortsætter med at fyre

Det var Ida Auken, der som miljøminister for SF fik lettet spildevandsafgiften. Nu er hun erhvervsordfører for De Radikale, og hun er ikke tilfreds med, at Danish Crown fortsætter med at fyre, selvom de har fået afgiftsletttelser.

"Det er skuffende, at Danish Crown ikke leverer, når vi gør, hvad vi kan, for at vores virksomheder skal være konkurrencedygtige. Men det er et frit land, vi lever i, så de bestemmer selv, hvordan de vil føre deres virksomhed," siger hun.

Danish Crwon har et forklaringsproblem

I Dansk Folkeparti er de heller ikke tilfredse med situationen.

"Danish Crown har et forklaringsproblem," siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby.

De har nemlig igennem flere år lobbyeret for en lettelse af spildevandsafgiften.

"Og de argumenterer jo selv med, at hvis vi forbedrer deres vilkår, så skaber de flere arbejdspladser," siger han.

Enhedslisten mener nærmere, det er regeringen, der har et forklaringsproblem.

"At give generelle lettelser til erhvervslivet uden at sikre, at det bliver vekslet til arbejdspladser, er efter min opfattelse fuldstændig tåbeligt og absurd," siger fødevareordfører Per Clausen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.