Slagteriarbejder til Samuelsen: Vi skal passe på os, der har knoklet hele livet

Slagteriarbejderne på Tican i Thisted vil hellere have en tidligere pensionsalder end skattelettelser, lyder det fra fællestillidsmand Peter Uno Andersen.
Skrækscenairet er, at politikerne helt afskaffer folkepensionen, lyder det fra fællestillidsrepræsentant Peter Uno Andersen.
Skrækscenairet er, at politikerne helt afskaffer folkepensionen, lyder det fra fællestillidsrepræsentant Peter Uno Andersen. Fotomontage: Privat og Scanpix/arkiv

En slagteriarbejder, der arbejder til han er over 70 år. Det lyder helt vanvittigt i Peter Uno Andersens ører. Han er fællestillidsrepræsentant på Tican-slagteriet i Thisted og meget bekymret over politikernes planer om endnu en gang at hæve pensionsalderen.

- Hvis man står nede på slagtegangen, hvor vi slagter 854 grise i timen, så holder man altså ikke så længe, det tror jeg simpelthen ikke på, siger han til Avisen.dk.

Men selvom pensionsalderen på sigt når over de 70 år, så er der ingen, der tvinger de nedslidte slagteriarbejdere til at arbejde så længe, lyder det fra Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen.

Med de skattelettelser, som han vil give danskerne, får de råd til selv at spare op til en tidligere pensionsalder.

Men på slagteriet er de ikke interesserede i Anders Samuelsens skattelettelser.

- Som jeg hører det, så mener vi, som arbejdere her på slagteriet, at de penge kunne vi sagtens bruge på borgerne her i kommunen frem for at de skal ud til skattelettelser, siger Peter Uno Andersen.

Vil de afskaffe folkepensionen?

Når Anders Samuelsen begynder at snakke om, at danskerne selv skal spare op til en tidligere pensionsalder, så bliver Peter Uno Andersen nervøs.

- Så bliver jeg bange for, at politikerne begynder at satse på at afskaffe folkepensionen helt. For så har folk jo selv sparet op, og så bliver det deres eget ansvar. Det er mit skrækscenarie, siger han.

Han mener ikke, det er den enkelte borgers, mens samfundets ansvar, at sørge for en god pensionstilværelse.

- Jeg synes, vi skal være med til at passe på vores borgere. Når man har knoklet et helt liv, for eksempel 40 års hårdt arbejde på en produktionsvirksomhed, så skal vi være med til at passe på borgerne, når de går på pension, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.