Slås I om pladsen i sengen? Sov bedre sammen

Han fylder for meget og du kan ikke være i sengen, så nattetid er sjældent lig med god søvn hjemme hos jer – det kan I ændre på.
Har I også svært ved at sove sammen? Få et par tricks her
Har I også svært ved at sove sammen? Få et par tricks her Scapix

Det er svært nok at få en god nattesøvn, når man sover alene. Sover man to, så kan det være endnu sværere. Faktisk er problemet så stort i USA, at helt op til 25 procent af alle par ender med at sove hver for sig, viser undersøgelser fra The National Sleep Foundation.

LÆS OGSÅ: De "gode" vaner der giver bumser

I Danmark oplever vi det samme – her slås vi om pladsen, den ene snorker eller er urolig og det gør, at enten en af os eller begge to sover elendigt. Løsningen kan være at sove i hvert sit soveværelse, men hvad gør man, hvis man bare gerne vil sove godt sammen?

Det giver sovespecialist Michael Breus, Ph.d. og forfatter til bogen ”The Sleep Doctor’s Diet Plan” gode råd til på Health.com – prøv dem, måske virker et af dem for jer.

I slås om temperaturen

Den ene vil gerne have det koldt i rummet, når I skal sove, og den anden fortrækker et varmt rum. Hvad gør I? Jo, I lytter til doktor Michael Breus, der fortæller, at det skal være en smule køligt i værelset.

Derfor vælger I en temperatur imellem de to, som I ønsker – den, der vil have det koldt, kan sove med en tynd dyne. Og den, der vil have det varmt, kan tage et tæppe på. Skift også sengen ud til en stor. Det giver mere plads og den, der ønsker det koldt, kan trække sig væk fra partnerens kropsvarme.

LÆS OGSÅ: Sådan får du hænder, der ser yngre ud

Jeres sovemønstre passer ikke sammen

Doktor Michael Breus forklarer, at det nærmest er umuligt at ændre folks sovemønstre, og er man først et sandt A-menneske, ja så ændrer det sig ikke lige med det første. Derfor skal I som par lave aftaler om, hvordan I opfører jer i soveværelset, når I står op og går i seng. Det skal være slut med at bruge snooze-knappen, ingen elektronik i rummet, ingen snak om vigtige emner, der kan forstyrre den partner, der faktisk gerne vil sove.

I foretrækker hver sin madras

Der er dem, der vil have en blød madras, og så er der dem, der vil have den hård. I foretrækker hver jeres og det findes der efterhånden både smarte (og dyre) løsninger på, og her er den billigste altså stadig at bruge det gamle trick med hver sin madras ved siden af hinanden.

LÆS OGSÅ: Nuttet baby-prins på listen over bedst klædte mænd

Ungerne forstyrrer

Sådan er det. Ind imellem har børn brug for deres mor og far også om natten, men det kan også blive en forstyrrende vane, som I ikke er enige om at tackle ens. Her er I som par nødt til at sætte jer ned med en blok papir og aftale regler for, hvordan I som forældre gør. I skal være enige, så I ikke ender med at slås indbyrdes eller ødelægge hinandens søvn mere end nødvendig.

Din partner snorker

Det er et stort problem for mange par og flere ting kan være skyld i det. Din partner sover måske på ryggen, eller har drukket alkohol før sengetid. De to ting skal selvfølgelig testet, før I gør noget andet. Men problemet er gerne så voldsomt, at det skyldes søvnapnø og derfor skal I søge læge og få hjælp.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.