Skynd dig ud! Vejret topper fredag

Ifølge DMI bliver weekenden en blandt fornøjelse, rent vejrmæsigt.
Så lækkert var vejret 7. juni 2013, hvor en heldig fyr nød solen på Aarhus Havn.
Så lækkert var vejret 7. juni 2013, hvor en heldig fyr nød solen på Aarhus Havn. Arkivfoto: Scanpix

Skynd dig ud, hvis du har fri i morgen på Grundlovsdag! Fredagen står til at blive den bedste rent vejrmæsigt - set i forhold til weekenden, der vil være mere blandet.

Det fortæller den vagthavende meteorolog fra DMI, Mogens Rønnebæk, til Avisen.dk.

- Det gode vejr kulminerer i morgen. Allerede lørdag morgen kommer en koldfront ind over landet, og den presser varmen væk, lyder den lidt nedslående melding fra Mogens Rønnebæk.

Tidligere på ugen kom DMI med noget nær en jubel-prognose for weekenden. Der blev lovet op mod 30 grader i det sydligste Sønderjylland. Men ak ... Det kommer ikke til at holde stik.

- Varmen kommer hurtigere til landet end først antaget. Og det er i morgen. Lokalt kan sønderjyderne her i løbet af eftermiddagen få temperaturer på op mod 25 grader i grænselandet og op mod Ribe, siger Mogens Rønnebæk.

Men lørdag morgen vinder kulden over varmen. Ifølge DMIs prognose, der blev sendt ud klokken 11 i dag, torsdag, byder lørdagen i de vestlige på skyet vejr med regn eller regnbyger, ellers nogen eller en del sol. I løbet af dagen breder regnen og en overgang tordenbyger sig mod øst, samtidig med det klarer op i de vestlige egne.

Søndag bliver tør, men ikke så varm, med temperaturer på mellem 13-18 grader.

Læs den fulde prognose her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.