Skybruddet skifter retning: Disse områder slipper

DMI har justeret lidt på dagens skybrud-varsel.
Regnen, som den i dag så ud gennem Scanpix-fotografens linse.
Regnen, som den i dag så ud gennem Scanpix-fotografens linse. Foto: Scanpix

Er du københavner, kan du drage et lettelsens suk. Dagens varslede skybrud kommer højst sandsynligt ikke til at gå ud over din kælder. Godt nok vil regnen sile ned i hovedstaden, men ikke i så vilde mængder, at det bliver kritisk.

DMI har justeret på vejrkortet (se nederst i artiklen), der viser, hvor regnen vil falde ekstra tungt i dag. Den gule zone, der markerer, hvilke egne, der får skybrud, har rykket sig syd på - og det kommer blandt andet københavnerne til gode.

Den blå zone viser, hvilke egne der blot har 'risiko' for skybrud.

Hele landet ser ud til at få et par spande regnvand i hovedet i dag, og der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på seks timer. Desuden er der risiko for lokale skybrud med 15 mm eller mere på 30 minutter. Men færre danskere end først antaget risikerer altså at skulle tømme vand ud af kælderen.

Her er der varslet skybrud:

  • Klokken 19-22: Lolland Falster, Sydsjælland, Sydvestsjælland, Stevns, Ringsted og Køge
  • Klokken 16-19: Fyn, Sønderjylland, Esbjerg, Fanø, Vejen, Fredericia og Kolding

Her er der 'blot' risiko for skybrud:

  • Klokken 19-22: Nordvestsjælland, Københavns Vestegn, Nordsjælland, København og Amager, Lejre, Roskilde, København Nord, Frederikssund, Holbæk, Greve og Solrød
  • Klokken 16-20: Midt- og Vestjylland, Nordjylland, Billund, Djursland, Odder, Århus NV (Kronjylland), Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Samsø, Varde og Vejle

Sådan ser nyeste update ud af DMI's vejrkort for dagen i dag. I den blå zone er der risiko for 'voldsomt vejr', i den gule zone er det ret sikkert, at der kommer voldsomt vejr. Så i gul zone er beboerne mest udsatte.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.