Skybrud på vej: Sådan sikrer du huset

Regn er godt for meget, men når de tykke regndråber falder hurtigere, end vi kan følge med, kan det gøre skade i hus og have. Få tips til at hjælpe dit hjem godt på vej i regnvejr her.
Med de mange skybrud, der rammer landet i disse år, bør man som husejer være velforberedt.
Med de mange skybrud, der rammer landet i disse år, bør man som husejer være velforberedt. Scanpix - arkivfoto

Haven har godt af regn, men for store og voldsomme mængder kan ødelægge både det grønne liv og huset – især hvis du bor i udsatte områder. Heldigvis kan du gøre en del for at undgå de store skader, som regnen kan medføre.

Sådan genbruger du dit regnvand. Læs mere på isabellas.dk

Vær forberedt på skybrud

En vandalarm kan fortælle dig, hvis vandforbruget stiger. Du kan også tilmelde dig en sms-varsling hos DMI, så du er forberedt på store mængder regn og skybrud.

Hjælp regnen på vej

Du kan undgå for store regnskader, hvis du hjælper regnen godt på vej. Sørg for at tagrender og nedløbsrør ikke er stoppet, og så skal du sikre dig, at bundfald i haven ikke sætter en stopper for regnens vej mod kloakkerne. Rens ofte brønde og sandfanget for sten, blade og sand. Sørg også for, at din terrasse ikke hælder mod huset, så vandet ledes indendørs. Faskiner eller huller i jorden hjælper også regnen godt på vej - en kloakmester kan lave alle tilkoblingerne.

Fine fuglehuse til haven. Læs mere på isabellas.dk

Undgå regnskader fra skybrud i huset

Revner i mur og fundament byder regnen indendørs og kan medføre store skader. Det er en god idé løbende at tjekke sokler og kældervægge for revner og skader, så du ikke risikerer, at vandet siver ind. Tagets tæthed er også altafgørende, når du vil undgå regnskader indendørs, og så skal alle rør i rum, der er kolde, være isoleret, skriver eksperterne på magasinet Isabellas.

Regnskader i kælderen

Det er ærgerligt at opdage, at kælderen er oversvømmet, når der har været skybrud. Har du forsikret dig mod revner og skader, lukkede vinduer og har du en god isolering, er du hjulpet godt på vej. Opbevar for en sikkerhedsskyld dine ting på reoler, paller eller hylder, hvis uheldet skulle være ude, så dine ting ikke går tabt.

Redaktionen, Isabellas, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.