Skuffet Joachim B.: Derfor fik han ingen ministerpost

Joachim B. Olsen kan sagtens gå hen og blive minister på et andet tidspunkt, lyder det fra politisk kommentator Jarl Cordua.
Foto: Scanpix

Der var ingen ministerpost til den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen, da statsminister Lars Løkke Rasmussen mandag præsenterede sin nye regering.

Derimod gik posterne til Anders Samuelsen, Simon Emil Ammitzbøll, Merete Riisager, Mette Bock, Ole Birk Olesen og Thyra Frank.

Efterfølgende lagde Joachim B. Olsen ikke skjul på, at han var skuffet over ikke at være blandt de udvalgte.

"Anders og Simon har sat et rigtig stærkt ministerhold. Jeg er utrolig glad på deres vegne. Alle seks kommer til klare det rigtig flot. Herom har jeg ingen tvivl. Anders og Simon har haft en svær opgave. Den har de løst fantastisk godt. Selvfølgelig ville jeg gerne have haft muligheden. Det vil alle MF'ere. Men jeg glæder mig samtidig rigtig meget til nye udfordringer. Det bliver utrolig spændende," skrev han således på Facebook.

Til BT har han desuden fortalt, at han ikke fik nogen forklaring på, hvorfor der ikke ventede ham en ministerpost. Men ifølge politisk kommentator Jarl Cordua er der en helt simpelt forklaring på det.

- Den helt korte forklaring er, at Liberal Alliance ganske enkelt ikke havde ministerposter nok til rådighed, siger Jarl Cordua til BT.

Havde Liberal Alliance haft flere mandater, var Joachim B. Olsen formentlig også blevet belønnet med en ministerpost, mener han.

Det kontroversielle ry, som Joachim B. Olsen har, og som har fået flere i oppositionen til at advare mod at give ham en ministerpost, har nemlig næppe spillet en rolle, lyder det fra Jarl Cordua.

- Han er kontroversiel skikkelse forstået på den måde, at han er blevet et hadeobjekt for mange i rød blok. Men jeg tror man skal passe på med at male et billede af, at det her har været et nederlag for Joachim B. Olsen. For han kan sagtens gå hen og blive minister på et senere tidspunkt, siger han til BT.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.