Skuffet dansk designer: Taber i gummistøvle-tvist

Designvirksomheden Ilse Jacobsen og Dansk Supermarked har igen haft en sag om kopivarer. Ilse Jacobsen tabte.
Dansk Supermarked solgte kopier af Ilse Jacobsens kendte gummistøvler. Det mente virksomheden Ilse Jacobsen, men det mente retten ikke.
Dansk Supermarked solgte kopier af Ilse Jacobsens kendte gummistøvler. Det mente virksomheden Ilse Jacobsen, men det mente retten ikke. Foto: Nikolai Linares/Scanpix/arkiv

Virksomheden Ilse Jacobsen vil formentlig ikke acceptere rettens afgørelse i en sag, hvor designvirksomheden mener, at Dansk Supermarked har solgt kopier af virksomhedens kendte gummistøvler.

Sø- og Handelsretten mener ifølge Finans.dk ikke, at støvlerne, som Dansk Supermarked har solgt, ligner Ilse Jacobsens nok til, at der er tale om en kopi.

Sø- og Handelseretten skriver i afgørelsen: "Sagsøgers gummistøvle, RUB 2, var ikke ophavsretlig beskyttet, men nød beskyttelse mod efterligninger efter markedsføringsloven. Retten fandt samlet set ikke, at de sagsøgtes gummistøvle var en så nærliggende efterligning af RUB 2, at der forelå en krænkelse af sagsøgers rettigheder i henhold til markedsføringsloven, hvorfor de sagsøgte frifandtes."

- Vi er utrolig overraskede og skuffede over resultatet, og vi vil nu vurdere sammen med vores advokat, om der er basis for at anke, skriver Jesper Bo Jacobsen, adm. direktør i Ilse Jacobsen, i en mail til Finans.dk.

Ilse Jacobsen sælger ifølge Finans.dk i omegnen af 100.000 par om året af sine kendte gummistøvler. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix/arkiv

Regning på over 800.000 kroner

Ilse Jacobsen havde krævet 822.091 kroner i erstatning fra af Dansk Supermarked. Men nu står designvirksomheden tilbage med en regning på sagens omkostninger på 100.000 kroner plus moms til Dansk Supermarked og Footmark. Det var Footmark der leverede gummistøvlerne.

Forlig for 11 år siden

Dansk Supermarked og Ilse Jacobsen var også i 2005 ude i en tvist om kopierede gummistøvler.

Her anlagde Ilse Jacobsen ifølge Finans.dk en fogedsag mod Netto, som ejes af Dansk Supermarked. Den sag endte med et forlig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.