Skuespiller jubler over Snowden-rolle

Joseph Gordon-Levitt er stolt over, at han får lov til at arbejde sammen med filminstruktøren Oliver Stone i en ny film om Edward Snowden.
Joseph Gordon-Levitt er stolt over, at han får lov til at portrættere Edward Snowden.
Joseph Gordon-Levitt er stolt over, at han får lov til at portrættere Edward Snowden. Foto: Matt Sayles/INVISION FOR FIJI WATER

Filmen "Citizenfour", der handler om whistlebloweren Edward Snowden, vandt ved dette års Oscar-uddeling en statuette for bedste dokumentarfilm.

Og ved næste års prisuddelinger kan det være, at en spillefilm om selv samme Snowden ligeledes er at finde blandt de nominerede.

I hvert fald er instruktøren Oliver Stone ved at lave en film om den tidligere NSA-medarbejder, hvor Joseph Gordon-Levitt skal spille hovedrollen. Og det er den 34-årige skuespiller meget beæret over at få lov til.

- Det her er Olivers 20. film, og jeg føler mig i sandhed privilegeret over at få lov til at spille den her rolle. Jeg bliver ved med at nive mig i armen og sige til mig selv, at "hold da op, ham her har instrueret "Platoon", skriver amerikaneren således på sin Facebook-profil ledsaget af to billeder fra filmsettet.

Edward Snowden var tidligere ansat i den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA, og han blev kendt og berygtet over hele verden, da han afslørede, hvordan den amerikanske regering systematisk overvåger alle borgere.

Filmen "Snowden" har premiere den 25. december 2015.

Se de første billeder af Gordon-Levitt som den berømte whistleblower her: https://www.facebook.com/JoeGordonLevitt/photos/pcb.970184433005221/970040803019584/?type=1&theater

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.