Skuespiller-ikon er død

Den Oscar-nominerede skuespiller Robert Loggia er død i en alder af 85 år.
Robert Loggia (yderst til venstre) med en række af skuespillerne fra "Scarface".
Robert Loggia (yderst til venstre) med en række af skuespillerne fra "Scarface". Foto: Matt Sayles/AP

Robert Loggias kone gennem 33 år bekræfter overfor nyhedsbureauet AP, at den garvede skuespiller er gået bort. Han sov stille ind i sit hjem med sin kone og et af parrets fire fælles børn ved sin side.

- Han var en vidunderlig ægtemand, og en fantastisk far, fortæller datteren Cynthia til TMZ ifølge US Magazine.

Robert Loggia, hvis forældre var indvandrere fra Sicilien, er nok mest kendt for sin rolle som narkobaronen Frank Lopez i gangsterfilmen "Scarface", hvor han spiller overfor Al Pacino i en af 80'ernes helt store kultfilm.

Men Loggia nåede også at få stor anerkendelse fra filmbranchen, da han i 1985 blev nomineret til en Oscar for sin rolle i "Kniven er det eneste vidne", hvor han spiller privatdetektiven Sam Ranson.

Derudover har han spillet sammen Tom Hanks i filmen "Big" og haft roller i "Officer og gentleman", "Independence day" og "Familiens ære".

Fans af tv-serien "Sopranos" vil nok særligt huske Robert Loggia for sin rolle som den italienske gangster Michele "Feech" La Manna, mens han også har medvirket i den noget mere familievenlige komedieserie "Malcolm i midten".

Loggia kæmpede i de sidste fem år med den uhelbredelige sygdom Alzheimers, der rammer hjernefunktionen og fører til demens.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.