Skuespiller hylder offentligt ansatte: "De er mere værd for samfundet end advokater"

Omsorgsarbejdere bør få mere respekt og bedre arbejdsvilkår, for samfundet har i højeste grad brug for dem, mener Ena Spottag.
Sygeplejersker, lærere, sosu'er og pædagoger har Ena Spottags dybeste respekt. De burde have langt bedre arbejdsvilkår, mener hun.
Sygeplejersker, lærere, sosu'er og pædagoger har Ena Spottags dybeste respekt. De burde have langt bedre arbejdsvilkår, mener hun. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix arkiv

Vi bør bakke meget mere op om de offentligt ansatte, som tager sig af vores børn, vores syge familiemedlemmer og vores gamle forældre og bedsteforældre.

Det mener skuespilleren og Vild Med Dans-vinderen Ena Spottag.

- Jeg har i allerhøjeste grad respekt for pædagoger, sygeplejersker og lærere. De er mere værd for samfundet end advokater, selvom det slet ikke afspejles i lønnen, siger hun til Avisen.dk.

Det handler ikke om, at hun har noget imod advokater - men om, at det jo er omsorgsarbejderne, vi almindelige danskere ofte møder i hverdagen og har brug for, også når der sker noget uforudset i livet, for eksempel sygdom, forklarer hun.

I den situation er det vigtigt for os, at vi selv eller vores kære bliver godt behandlet, og derfor er sygeplejersker, sosu'er og andre omsorgsarbejdere utroligt vigtige i et samfund, mener skuespilleren.

Indret jobbet, så folk ikke knækker

Samtidig mener Ena Spottag, at samfundet burde gøre noget mere for at gøre omsorgsjob mere attraktive.

- Det er jo sygeplejersker, skolelærere og så videre vi har mest brug for. Så er det da dumt fra samfundets side ikke at bakke dem mere op, siger hun.

Ved at ændre arbejdsvilkårene, så omsorgsarbejderne fik bedre vilkår, mere respekt og mere tid til det vigtige arbejde, de udfører, ville vi også forhindre, at så mange gik ned på grund af arbejdet, mener Ena Spottag.

- Vi burde indrette for eksempel jobbet som sygeplejerske, så folk ikke knækkede på det. Det burde være et varmt, omsorgsgivende job, siger hun.

Mange sygeplejersker og andre omsorgsarbejdere har netop valgt faget, fordi de gerne vil drage omsorg for og hjælpe andre mennesker - og det jobbets rammer støtte dem i, både for deres, vores og samfundets skyld, mener Ena Spottag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.