Skuddræbt i biljagt kørte i bil fra forsvaret

Den mand, der er blevet skudt og dræbt af politiet søndag, kørte i en bil fra forsvaret.
En mand blev søndag morgen dræbt af et skud i brystet, der blev affyret af en politimand i forbindelse med en længere biljagt.
En mand blev søndag morgen dræbt af et skud i brystet, der blev affyret af en politimand i forbindelse med en længere biljagt. Foto: Colourbox/free

Forsvaret har på nuværende tidspunkt ikke indikationer på, at det var en mand fra forsvaret, der søndag morgen er blevet skudt og dræbt af politiet i forbindelse med en biljagt ved Høng.

Sådan siger Henrik Mortensen, pressevagt i Værnsfælles Forsvarskommando.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der efterforsker skudepisoden, har bekræftet, at den bil, som den nu dræbte mand blev jagtet i af politiet, er en bil fra forsvaret.

- Det er et af militærets tjenestekøretøjer - en ældre Peugeot - som er indregistreret hos militæret, siger Niels Raasted, efterforskningschef i Den Uafhængige Politiklagemyndighed til TV2 News.

Henrik Mortensen fra Værnsfælles Forsvarskommando kan dog ikke bekræfte, at personen, der kørte denne bil, er fra forsvaret.

Han kan heller ikke sige noget om, hvorvidt en af forsvarets biler kan være blevet stjålet.

- Jeg kan ikke udtale mig yderligere. Politiet er lige nu i gang med en efterforskning, og det er også dem, vi får oplysninger fra, siger Henrik Mortensen søndag til Ritzau.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.