TERROR I KØBENHAVN

Skudattentaterne i København på forsiden af alverdens medier

Fra Australien til USA beskæftiger medierne sig med det seneste døgns tragiske hændelser i København.
New York Times' hjemmeside søndag formiddag.
New York Times' hjemmeside søndag formiddag. Screendump, New York Times

Skudattentaterne i København har gjort Danmark til forsidestof hos alverdens medier.

De dramatiske begivenheder fra det seneste døgn i Købehavn går verden rundt, og velestimerede medier som New York Times, USA Today, BBC, CNN, Frankfurter Allgemeine, Le Monde og Le Figaro har alle skudattentaterne i København øverst på forsiden af deres netudgaver, og hændelserne vækker også store overskrifter helt i Australien hos bl.a. Sky News' australske udgave.

Flere at medierne citerer statsminister Helle Thorning-Scmidt (S) for hendes bemærkninger om, at skyderiet på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling.

CNN sender indslag fra København - se med her.

Engelske The Guardian har givet hændelserne i København højeste prioritet på sin hjemmeside og livedækker begivenhederne direkte med en reporter udstationeret i København og supplerende dækning hjemme fra redaktionen.

Svenske Aftonbladet har tre reportere i København og dækker de voldsomme begivenheder meget intenst - hele den øverste del af Aftonbladets hjemmeside er helliget til dækningen, som da også er særdeles vedkommende for svenskere, da tegneren Lars Vilks - angiveligt manden, der var mål for skudattentatet på Krudttønden på Østerbro i København - er svensker.

Et andet stort medie i Sverige, Dagens Nyheter, citerer Sveriges indenrigsminister Anders Ygeman for at sige, at svensk politi har taget kontakt til deres danske kolleger, og at man nu i Sverige undersøger, om hændelsen kan sættes i forbindelse med grupper i Sverige. "Det kommer også til at ske i Sverige," siger avisens udenrigsredaktør om dramaet fra København.

Norske Aftenposten omtaler hændelserne i København som 'Terrordøgnet i København' og dækker begivenhederne intenst på nettet, hvor alvoren understreges af, at man har lagt sort på som baggrundsfarve bag alle artiklerne om hændelserne i København.

BBC's hjemmeside søndag formiddag. Hændelserne fra København er øverst på sitet.

Tyske Franfurter Allgemeines hjemmeside. Hændelserne fra København er øverst på sitet.

Australske Sky News. Hændelserne fra København er øverst på sitet.

Svenske Aftonbladets hjemmeside. Hændelserne fra København er øverst på sitet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.