Skraldemænd kede af det: Arbejder så meget vi kan

De strejkende skraldemænd i København har valgt at genoptage arbejdet. En midlertidig aftale har givet parterne ro til at forhandle. Skraldemændene vil gøre en ekstra indsats for at få fjernet alt det ophobede affald.
Skraldemændene i København er gået i arbejde igen. En midlertidig aftale har givet parterne ro til at forhandle videre.
Skraldemændene i København er gået i arbejde igen. En midlertidig aftale har givet parterne ro til at forhandle videre. Foto: Jeppe Vejlø, Scanpix

De strejkende skraldemænd i København har nu valgt at genoptage arbejdet, lyder det i en pressemeddelelse.

Skraldemændenes fagforening 3F i Kastrup, renovationsfirmaerne og Københavns Kommune er nået frem til en midlertidig aftale. Det betyder at arbejdet frem til 1. august fortsætter med de samme 56 medarbejdere, så der ikke er fire personer, som mister jobbet.

Det giver parterne længere tid til at forhandle en permanent aftale.

Skraldemændene nedlagde arbejdet fordi firmaet City Renovation, som skal overtage driften på Østerbro og Nørrebro, ville skære ned fra 56 til 52 ansatte. Efter planen skulle City Renovation overtage 1. maj, men det bliver nu udskudt tre måneder, hvor det hidtige firma M. Larsen fortsætter.

- Vi har indgået en skriftlig aftale om, at renovationsfirmaet M. Larsen fortsætter i tre måneder med samme antal ansatte. I de tre måneder skal vi med kommunens advokat ved bordenden forsøge at lave en aftale om, hvordan driften skal være på Østerbro og Nørrebro efter 1. august, hvor City Renovation overtager driften. Inden da skal vi have nået en endelig aftale, siger faglig sekretær John Ø. Pedersen fra 3F Kastrup til Politiken.

Skraldemændende er kede af, at konflikten er gået ud over borgerne i København. I dag vil de arbejde så meget som muligt for hurtigst muligt at få hentet det ophobede affald, understreger John Ø. Pedersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.