Skræmme-myte om cola hærger Facebook: Nu afliver danskere den

Efter et liv på i nærheden af 10 år forsøger to danskere nu, at jage en pind igennem en sej-livet myte om Coca Cola.
Morten Elsøes og Morten Svanes opdaterede grafik kan du se under artiklen.
Morten Elsøes og Morten Svanes opdaterede grafik kan du se under artiklen. Grafik: Slutmedforbudt.dk

Legendarisk info-grafik om Coca Cola aflives af to danskere - eller de gør i hvertfald et behjertet forsøg.

For som de selv skriver, så lever en grafik baseret på "pseudovidenskabelig ernæringsnonsens" sit allerbedste liv på sociale netværk, som Facebook. Og her er det som bekendt yderst besværligt, hvis ikke umuligt, at slå noget som helst ihjel.

Hvor om alting er, så har livsstilscoachen, klummeskribenten og foredragsholderen Morten Elsøe, som har en naturvidenskabelig kandidatgrad i ernæring med speciale i livsstilssygdomme, og hans makker Morten Svane, som er specialist i sociale medier, taget den såkaldte info-grafik under behandling.

Sammen har de på deres site Slutmedforbudt.dk byttet grafikkens oprindelige tekster og påstande ud med en korrigeret version, med videnskabelige referencer.

Samtidig giver de læserne et hurtigt rids over grafikkens opståen og liv, som starter for knap 10 år siden, baseret på en tekst af den amerikanske blogger Wade Meredith, som under overskriften "What Happens To Your Body Within An Hour Of Drinking A Coke" angriber Coca Cola for at være sundhedsskadelig.

Morten Elsøe og Morten Svane går ikke til modangreb på påstanden om, om Coca Cola er usundt, men angriber info-grafikken for at viderebringe udokumenterede påstande.

De går sågar så vidt, at argumentere for, at informationerne i den oprindelige anti Coca Cola-grafik ikke holder på nogen måde.

Vurdér selv:
Se Slutmedforbudt.dk's opdaterede grafik herunder.
Du kan også se den oprindelige grafik ved at klikke her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.