Skovansatte tog træ med hjem: Fyret for tyveri

Naturstyrelsen har fyret flere medarbejdere på grund af tyveri af træ.
Naturstyrelsen har i alt måttet fyre, politianmelde og uddele skriftlige advarsler til fem medarbejdere i de danske statsskove.
Naturstyrelsen har i alt måttet fyre, politianmelde og uddele skriftlige advarsler til fem medarbejdere i de danske statsskove. Arkivfoto: Iris

En række ansatte i de danske statsskove har været så glade for træ, at de har taget trailerlæs af brændeknuder og flis med hjem, skriver metroxpress.

Naturstyrelsen har således måtte fyre, politianmelde og uddele skriftlige advarsler til i alt fem personer i de 19 danske naturforvaltningsenheder for tyveri af træ. Det fortæller vicedirektør David Fjord Nielsen.

"Vi har foretaget to afskedigelser og politianmeldelser af to medarbejdere og uddelt tre advarsler for uretmæssig hjemtagning af flis til brændefyr. Der har været tale om store mængder, idet omfanget dog ikke har kunnet fastslås," siger han til avisen.

Man opdagede også, at der i fem naturforvaltningsenheder var opstået en kultur, hvor ansatte, der ikke måtte, tog brænde med hjem. Et palletårn brænde koster typisk 2.000 kroner.

"Skovløbere er de eneste, der med baggrund i deres overenskomst må tage brænde til eget forbrug, hvis de bor i en af vores skovløberboliger. Vi kunne konstatere, at der enkelte steder havde udviklet sig en utilsigtet praksis, hvor flere gjorde brug af denne ordning. Derfor har vi nu præciseret reglerne," siger vicedirektøren.

Naturstyrelsen har netop fået kritik af Rigsrevisionen, der kalder det 'ikke tilfredsstillende,' at man holdt tyverisagen hemmelig i godt et år.

Formanden for Landsbrancheklubben for Statsskovarbejdere under 3F, Hanne Gram, mener slet ikke, det er forkert, hvis nogle af de 850 ansatte i statsskove, har taget brænde.

"Vi betragter det slet ikke i 3F som tyveri. Derudover er sagen jo afsluttet, og de afskedigede er videre," siger hun til metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.