Skotsk golflegende kvalificerer sig til British Open

Colin Montgomerie kommer til at tage kampen op med Søren Kjeldsen og flere andre danskere ved British Open.
Her ses Thomas Bjørn (til højre) i selskab med Colin Montgomerie (til venstre) under en turnering i 2006.
Her ses Thomas Bjørn (til højre) i selskab med Colin Montgomerie (til venstre) under en turnering i 2006. Foto: Alastair Grant/AP

Det er ni år siden, at den skotske golfspiller Colin Montgomerie senest har vundet en turnering på European Tour. Men i karrierens efterår skal den 53-årige spiller atter udfordre verdenseliten.

Tirsdag kvalificerede han sig til majorturneringen British Open, der også er kendt som "The Open". Det bliver første gang i seks år, at han deltager i den største turnering på europæisk grund.

I den afsluttende kvalifikationsturnering blev "Monty" nummer tre ud af de 72 spillere, der stillede til start. Den placering rakte akkurat til en billet til turneringen.

Dermed klarede den rutinerede skotte sig noget bedre end danske Daniel Løkke, der blev delt nummer 21 i kvalifikationsturneringen.

Colin Montgomerie har 31 gange vundet en turnering på European Tour, hvilket kun overgås af tre spillere. 603 gang er han stillet til start i en European Tour-turnering siden debuten i 1986.

Skottens bedste placering i British Open er andenpladsen i 2005.

Årets udgave af turneringen spilles fra 14.-17. juli på Royal Troon Golf Club i Skotland.

Turneringen vil blandt andet have deltagelse af Thorbjørn Olesen, Lasse Jensen og Søren Kjeldsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.