Skotsk chok: Leder går af efter bristet drøm

Alex Salmond siger farvel til drømmen om skotsk uafhængighed, og han siger samtidig farvel som Skotlands og sit partis leder gennem en lang årrække.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Det blev et 'nej' til skotsk uafhængighed, da stemmerne endelig var talt op fredag.

Efterfølgende chokerede Skotlands leder Alex Salmond ved at melde ud, at han trækker sig tilbage som landets førsteminister og som formand for sit politiske parti som resultat af det mislykkede uafhængighedsvalg.

'Lige nu skal jeg beslutte, hvem der er er i bedste position til at føre denne proces videre. Jeg mener, at dette er en ny, spændende situation, der er forbundet med muligheder. Men i den situation mener jeg, at partiet, parlamentet og landet vil være bedre tjent med et nyt lederskab. Derfor har jeg oplyst sekretariatet i Scottish National Party, at jeg ikke vil lade mig genopstille som leder ved den årlige konference i Perth fra d. 13. til d. 15. november.'

59-årige Alex Salmond har stået i spidsen for Skotland siden 2007, og han har været leder for SNP i samlet 20 år, men begge stillinger opgiver han nu, efter hans drøm om et uafhængigt Skotland ikke blev en realitet.
Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.