Skoleleder: Det er ikke religionens skyld

Skoleleder siger til det store antal muslimske elever, at weekendens terrorhandlinger i København ikke er religionens skyld.
Over hele Danmark kan man mandag se flag på halv efter weekendens terrorangreb i København.
Over hele Danmark kan man mandag se flag på halv efter weekendens terrorangreb i København. Foto: Finn Frandsen/POLFOTO

Danmark flager på halv i dag efter weekenden terrortragedie i København, hvor en 22-årig mand med palæstinensisk baggrund spredte skræk i København. Det gælder også flere af landets folkeskoler, hvor dagen vil blive markeret med ét minuts stilhed. Det skriver DR P4 Sjælland.

Et af de steder er Lindeskovskolen i Nykøbing Falster. Her er en fjerdel af eleverne muslimer. Derfor gør skolelederen noget ekstra ud af at tale om skyderierne.

- Vi vil starte dagen med at have en lille seance i hver af de tre afdelinger, vi har, hvor vi vil fortælle om, hvad der er sket i weekenden og hvorfor.

Det fortæller Hans Christiansen, som er skoleleder på Lindeskovskolen, til DR P4 Sjælland. Omkring en fjerdedel af de 380 elever har muslimsk baggrund.

Han er en blandt mange skoleledere, der har brugt en del af morgenen på at fortælle eleverne, hvordan de skal tackle tragedien.

- Vores flagstang er desværre i stykker, så vi kan ikke flage på halv, men eleverne vil opdage mange andre steder, der flager på halv. Vi holder en lille respektfuld mindestund omkring det, fortæller Hans Christiansen.

Det er vigtigt at fortælle både små og store elever, at elevernes egen religiøse baggrund ikke var årsag til hændelserne i København, pointerer Hans Christiansen

- I de større klasser vil jeg sige noget om, at der er nogen, der måske kunne høre, at det var, fordi, at det var en muslim, der skød og gjorde de der ting. Og så vil jeg fortælle dem, at det var ikke derfor, men fordi det var en mand, der ikke havde det særlig godt, siger han.

Han mener, at nogle af eleverne kan blive berørte af debatten om, at årsagen skyldes islam.

- Nogle af eleverne vil selvfølgelig få det dårligt med, at de får at vide: "Jamen det var, fordi de (gerningsmændene, red.) var sådan, som eleverne er - nemlig muslimer", og det var jo ikke, derfor han gjorde det.

I hele Danmark bliver terroranslaget markeret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.