Skolelæreren Sabah til DF: "Mit tørklæde bliver IKKE taget af"

Skolelærer Sabah el Tawil er målløs over DF´s forslag om forbud mod hovedbeklædning i folkeskolen. De spreder fremmedhad i den danske befolkning, mener hun.
Det er dybt diskriminerende, at Dansk Folkeparti vil forbyde tørklæder i folkeskolen, siger skolelærer Sabah el Tawil.
Det er dybt diskriminerende, at Dansk Folkeparti vil forbyde tørklæder i folkeskolen, siger skolelærer Sabah el Tawil. Foto: Privat

- Jeg begynder at frygte, at jeg skal miste mit arbejde. For mit tørklæde tager jeg ikke af.

Sådan fortæller 53-årige Sabah el Tawil. Fordi hun er skolelærer og har et tørklæde om hovedet, er hun en af de kvinder, der kan blive ramt af Dansk Folkepartis forslag. Partiet vil nemlig forbyde lærere og elever at gå med tørklæde på de danske folkeskoler.

- De diskriminerer og adskiller folk. Det er det stik modsatte af integration, når de kommer med sådan et forslag, siger Sabah el Tawil, der er skolelærer på Rådmandsgade Skole på Nørrebro i København.

"Jeg er et ganske almindeligt menneske"

Hun forstår ikke, hvorfor DF altid er efter muslimer som hende selv.

- Jeg er ikke et problem, men et ganske almindeligt menneske. Jeg forkynder ikke islam. Ingen af mine elever eller deres forældre lægger mærke til mit tørklæde, fortæller Sabah el Tawil.

Hun er født i Gazastriben og kom til Danmark i 1990. Her tog hun først en tolkeuddannelse på CBS og sidenhen en læreruddannelse på KDAS. I seksten år har hun arbejdet som skolelærer.

- Jeg har bidraget til det danske samfund i mange år og kæmper for børnene. Jeg går op i de danske værdier, ligesom vi muslimer har mange gode værdier at bidrage med, fortæller hun.

Går ud over de muslimske piger

Hun frygter, hvad sådan et forbud kan have af konsekvenser.

- Jeg frygter, at muslimske piger bliver taget ud af folkeskolerne og placeret i privatskoler. Det vil splitte folk ad og sprede mere had og frygt, siger Sabah el Tawil.

Samtidig ser hun med bange anelser på fremtiden.

- Bliver det næste så, at jeg ikke må gå i supermarkedet med tørklæde på? Ikke må gå på gaden? Hvor kan vi så føle os trygge? spørger hun.

 Brud med menneskerettigheder

 Men lige meget om Dansk Folkeparti får gennemført deres forslag, vil Sabah el Tawil ikke lade sig undertrykke.

- Jeg går ikke på kompromis. Mit tørklæde er en del af mig. Der bliver set på mine kompetencer og ikke min påklædning på min arbejdsplads, siger Sabah el Tawil.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.