Skoleelever i underlig dyst: Kan mug være smuk?

En særdeles mærkelig konkurrence er skudt i gang i landets skoler. Hvem kan tage det flotteste billede af en klam klat mug?
Tag et smukt billede af mug, lyder den mærkelige besked til skolebørnene. Personerne og det tilsyneladende mugfrie klasseværelse på billedet har ikke med sagen at gøre.
Tag et smukt billede af mug, lyder den mærkelige besked til skolebørnene. Personerne og det tilsyneladende mugfrie klasseværelse på billedet har ikke med sagen at gøre. Colourbox / Arkiv

Af Videnskab.dk

Luften i de danske klasselokaler er fyldt med svampesporer. Det konkluderede forskerne bag det store Masseeksperiment, efter at 20.000 elever havde målt luftkvaliteten på skolerne i september.

Resultatet viste, at 6 ud af 10 klasseværelser i grundskolen eller gymnasiet har for dårlig luftkvalitet.

Det skriver Videnskab.dk.

Men selvom svampene kan være skadelige for helbredet, så kan de tilsyneladende også være så smukke, at de kan begejstre.

Derfor har mange af eleverne sideløbende med indeklima-målingerne taget billeder af flotte mug-kolonier. Det har givet over 300 mugne fotos, som alle med hashtag #MugErSmuk har meldt sig ind i konkurrencen om landets smukkeste mug-foto.

Nu er skolerne nået til semifinalen. Danish Science Factory, som organiserer Masseeksperimentet, har udvalgt 10 fotos, som er med i opløbet. Du kan se dem alle i et billedgalleri hos Videnskab.dk.

Vinderne offentliggøres 16. december.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.