Skolebørn meldes dræbt i luftangreb i syrisk provins

Syriske eller russiske kampfly har udført luftangreb i Idlib-provinsen nær Aleppo, meddeler organisationer.
Det Syriske Civilforsvar, der er kendt for sine hvide hjelme, rapporterer, at flere bomber faldt onsdag i Idlib-provinsen (billedet). Ifølge gruppen er op mod 20 børn blevet dræbt i angrebet.
Det Syriske Civilforsvar, der er kendt for sine hvide hjelme, rapporterer, at flere bomber faldt onsdag i Idlib-provinsen (billedet). Ifølge gruppen er op mod 20 børn blevet dræbt i angrebet. Foto: Ammar Abdullah/Reuters

Op mod 20 skolebørn er blandt de dræbte efter nye luftangreb i den syriske Idlib-provins onsdag.

Det rapporterer redningstjenesten Det Syriske Civilforsvar ifølge nyhedsbureauerne Reuters, AFP og dpa.

Angrebene er angiveligt blevet udført af russiske eller syriske kampfly.

I alt blev 26 mennesker ifølge organisationen dræbt i angrebet - 20 af dem var børn. Bomberne faldt nær byen Haas, hvor en skole og et område med civil bebyggelse skulle være ramt.

På syrisk stats-tv bliver det ifølge Reuters oplyst, at adskillige militante personer er blevet dræbt i Haas. Her er der ingen meldinger om, at en skole er bombet.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger situationen i det krigsramte land, oplyser, at kampfly har ramt flere steder i Haas. Dog meldes der om et lavere antal dræbte børn.

Ifølge observatoriet er 15 skolebørn dræbt i angrebet.

Idlib-provinsen ligger nær den krigshærgede by Aleppo og er en af de mest befolkede områder, der er under oprøreres kontrol.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.