Skole forbyder blind pige at bruge blinde-stok

En blind syv-årige pige har fået at vide, at hun ikke længere må bruge sin hvide blinde-stok på skolen, fordi lærerne og eleverne risikerer at falde over den.
En lille blind pige må ikke længere bruge sin stok i skolen. 
En lille blind pige må ikke længere bruge sin stok i skolen.  FOTO: Scanpix

Hun bruger sin stok til at finde rundt med, føle sig frem og være mere sikker i en mørk og sort verden.

Den lille pige er blind, bor i Bristol, og må ikke længere bruge sit mest vigtige hjælpe-redskab på sin skole, fordi stokken udgør en potentiel risko for andre, berette The Telegraph

Lily-Grace Hooper fik et slagtilfælde, da hun var kun få dage gammel, og det efterlod hende uden noget syn. Men alligevel har hun klaret sig godt, og går nu i Hambrook Primary School i Bristol.

Men her forsøger de nu at sætte en kæp i den lille piges trivsel.

Skal omringes af voksne

Skolen er bange for, at andre elever eller voksne skal falde over Lily-Grace stok. De mener i stedet, at pigen konstant skal have en voksen støtte omkring sig.

Men det vil fjerne Lily-Grace selvstændighed er pigens mor, Kristy Hooper, nervøs for.

- Det er et handicap, men jeg vil omfavne det og sikre mig, at hun kan blive en selvstændig pige. Når skolen fortæller mig, at hun ikke længere må tage sin stok med i skole, så tænker jeg, at det her simpelthen er sundheds- og sikkerhedsregler, der er løbet løbsk, siger hun.Faktisk forstår Kristy Hooper slet ikke, hvor dette forbud pludselig kommer fra.

Hun fortæller, at Lily-Grace er meget forsigtig, og at både elever og forældre har været meget støttende, og ingen af dem har klaget over stokken.

Både foreningen Blind Children UK og Common Sense Canes mener, det er en fjollet beslutning fra skolens side. De pointerer, at det er ekstremt vigtigt for et blindt barn at lære at begå sig blandt andre, at kunne klare sig selv og opnå selvstændighed.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.