Skønhedsprodukter: Her kan du roligt købe det billigste - og her vil det være dumt

Du behøver ikke at købe dyre produkter over hele linjen – se her, hvor du kan nøjes med de billige.
Du kan spare penge ved at købe de billigste mærker i stedet for de dyre, når du køber skønhedsprodukter. Men mens der er nogle slags produkter, du sagtens kan vælge i en billig variant, er der andre slags produkter, hvor du gør klogt i at vælge kvalitetsudgaven.
Du kan spare penge ved at købe de billigste mærker i stedet for de dyre, når du køber skønhedsprodukter. Men mens der er nogle slags produkter, du sagtens kan vælge i en billig variant, er der andre slags produkter, hvor du gør klogt i at vælge kvalitetsudgaven. Foto: Scanpix/Modelfoto

De fleste kvinder har sikkert spekuleret over, om det nu også kan betale sig at investere lidt flere penge på skønhedsprodukter, eller om det går fint an med de billigere mærker. Hold fast i din pengepung lidt endnu, og læs med her, hvor IN’s skønhedsredaktør Silke Grane råder dig til, hvornår du skal spendere, og hvor du kan spare.

FOUNDATION - spendér

Der ligger ekstremt meget teknologi bag en foundation, og her kan det godt betale sig at kigge nærmere på de lidt dyrere mærker, hvor du som regel får flere hudpleje- og antiageingredienser med i købet. Derudover har de dyre mærker også ofte et større udvalg af farver.

Se galleriet med flere skønhedsprodukter, hvor du enten skal spare eller spendere

LIPGLOSS - spar

En lipgloss giver ikke andet end glans på læberne, og det kan både de dyre og billige.

Her betaler du helt klart for design, mærket og lækker emballage, hvis du går efter en dyr lipgloss. Er du ligeglad med det, kan de billige sagtens være med i kampen om en plads i håndtasken.

KROPSCREME - spar

Der er et kæmpe udvalg af kropscremer, og de billigere kan sagtens hamle op med nogle af de dyre, når det gælder fugt. Til gengæld kan nogle af de dyre indeholde flere antiage-ingredienser eller have en opstrammende effekt på huden, hvilket du så også betaler for. Men gælder det kun fugt til huden, så gå efter en creme, som er rig i konsistensen og får gjort huden blød og smidig.

SERUM - spendér

Et serum indeholder en høj koncentration af aktive ingredienser, som plejer din hud. Derudover er serum en god investering, hvis du har behov for særlig pleje som fx mindskning af pigmentpletter, tørhed, opstramning eller andet. Så brug pengene på dette og følg op med en fugtgivende creme, så du er sikret optimal pleje.

Her er otte naturlige og sunde opskrifter på hjemmelavede ansigtsmasker

DEODORANT - spar

Der er virkelig delte meninger om, hvilken deodorant bedst kan klare at få dig velduftende igennem dagen. Den gode nyhed er, at det ikke behøver at koste mange penge at få effektiv beskyttelse i op til 24 timer.

TØRSHAMPOO - spar

Både hårpudder og tørshampoo fungerer fortrinligt til at puffe et fladt hår op og få mere struktur og volumen i fint og tyndt hår. Samtidig hjælper det også med at springe en hårvask over, da det suger overskydende talg op fra hårrødderne. Der findes et stort udvalg, og selv de billige fungerer virkelig godt.

ØJENCREME - spendér

En almindelig creme til den sarte og meget tynde hud omkring øjnene er ikke nok, huden har brug for særligt nærende pleje og opstrammende ingredienser for at holde de små linjer og tørhedsrynker væk.

Her er tricket, der gør dine øjne endnu mere smukke

MASCARA - spar

Der er masser af gode mascaraer hos de billige mærker, så ingen grund til at bruge flere penge, medmindre du ikke vil undvære et smukt design eller har et favoritmærke.

HÅROLIE - spendér

Hårolie er virkelig smag og behag, da nogle hårolier virker ekstremt plejende og er bedst i kraftigt, tørt eller kruset hår, mens de mere lette hårolier fungerer godt til det finere hår, som blot skal have lidt mere glans. Dog er der flere varianter at vælge imellem blandt de dyrere mærker.

KROPSVASK - spar

Du kan sagtens få gode kropssæber, som er milde og skånsomme mod huden, uden at bruge en formue på det. Er din hud sensitiv, så brug gerne en kropssæbe uden parfume, som fx denne.

VOLUMENPRODUKT - spendér

De fleste volumensprays bliver aktiveret med varme, som igen sørger for et mere holdbart resultat.

IN-redaktionen har tidligere testet volumensprays, og resultatet talte sit tydelige sprog: De professionelle frisørprodukter havde klart mere power til at give stor, voluminøs hårpragt.

NEGLELAK - spar

Gode, holdbare neglelakker fås også i de billigere mærker, men vil du have de nyeste musthave-farver, så skal du alligevel vælge de dyre mærker først. Men som regel går der ikke længe før de billige mærker kan byde på en lignende farve

BODYSCRUB - spendér

En bodyscrub er ofte lidt undervurderet, men en virkelig god én hjælper, når du skal af med de døde hudceller, tørhedsknopper og en kedelig, grå hudoverflade.

Her kan det betale sig at gå efter en bodyscrub, som eksfolierer din hud grundigt med ingredienser som sukker, salt eller små mikroperler. Og så gør det ikke noget, hvis huden i samme omgang bliver forkælet med olie, så du slipper for at smøre dig ind efterfølgende.

HÅRKUR - spendér

Har man én gang prøvet effekten fra en god hårkur, ved man godt, hvad det vil sige. 

Hos de lidt dyrere mærker kan du finde en, som matcher dit hårs behov, hvad enten det skal have mere volumen, næring eller pleje til farvet hår.

ANSIGTSCREME - spar

Hvis du har lidt tålmodighed, så kommer den nyeste teknologi og de samme ingredienser også til de billigere mærker. En cremes fornemmeste job er at give pleje til din hud med masser af fugt, så den er smidig, blød og næret.

SHAMPOO - spar

Der findes et hav af shampooer i alle prisklasser, og her kan det betale sig at kigge på ingredienserne. Prøv at undgå silikone i din shampoo, da silikonen lægger sig uden på hårstrået som en hinde og blot får det til at føles glat uden egentlig at pleje det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.