Skipper raser: Socialt udsatte svigtes i fordelingen af satspuljen

Socialordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper, er langt fra tilfreds med fordelingen af satspuljen.
- Satspartierne svigter de socialt udsatte, siger Socialordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper.
- Satspartierne svigter de socialt udsatte, siger Socialordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper. Foto: Scanpix arkiv

Alle Folketingets partier var enige, da fordelingen af satspuljemidlerne i går blev vedtaget - undtagen Enhedslisten.

Og mens flere partier hurtigt efter offentliggørelsen var ude at rose fordelingen, lyder der helt andre toner fra Socialordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper.

- Satspartierne svigter de socialt udsatte. Stort set hele puljen går øjensynligt til sundhedsudgifter, som slet ikke hører hjemme i satspuljen, men på finansloven. Pengene burde jo gå til socialt udsatte, dvs. hjemløse, mennesker i prostitution, anbragte børn osv. Jeg gad godt vide, hvor mange vigtige projekter, der nu må lukke, fordi regeringen ikke vil finansiere deres løfter om flere penge til sundhedssystemet på finansloven, siger hun i en pressemeddelelse.

Regeringens løfte om et styrkelse af sundhedsområdet klinger hult, når pengene bliver taget fra socialt udsatte, siger Pernille Skipper.

- Det burde de være ærlige om. Jeg synes, at det er skammeligt, at de lover penge til sundhedssystemet, og så finder dem hos dem, der virkelig er på bunden i vores samfund, mens de deler skatterabatter ud til toppen med den anden hånd, lyder det i pressemeddelelsen.

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.