Skipper om Holst-sag: "Pinligste døgn i dansk politik"

Hele forløbet omkring Holst-sagen er ved at være tåkrummende, mener Enhedslistens Pernille Skipper.
- Det hele er jo ved at blive tåkrummende efterhånden. Jeg tror, det er et af de pinligste døgn, man kan komme på i dansk politik, siger Pernille Skipper.
- Det hele er jo ved at blive tåkrummende efterhånden. Jeg tror, det er et af de pinligste døgn, man kan komme på i dansk politik, siger Pernille Skipper. Foto: Scanpix arkiv

Efter flere dage med stigende pres og nye belastende afsløringer har forsvarsminister Carl Holst (V) til middag indrømmet, at hans nu særlige rådgiver Christian Ingemann var hans personlige assistent, mens Holst var formand for Region Syddanmark.

Det er stik imod, hvad han tidligere har udtalt. Og hele sagen får nu Enhedslistens Pernille Skipper til at melde hårdt ud, skriver tv2.dk.

- Det hele er jo ved at blive tåkrummende efterhånden. Jeg tror, det er et af de pinligste døgn, man kan komme på i dansk politik, siger Pernille Skipper og fortsætter:

- Først er der indikatorer på, at han har misbrugt medarbejderressourcer i Region Syddanmark, bagefter har han løjet om det, og så har han løjet lidt mere igen omkring, hvorvidt han havde en personlig assistent, siger Pernille Skipper.

Flere af Holts politiske modstandere har stået i kø i løbet af dagen med markante udmeldinger om forsvarsministeren.

Tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) har ifølge Ritzau tidligere meldt ud, at han har svært ved at se forsvarsministeren blive siddende på posten, hvis der bliver taget retslige skridt i sagen.

Også Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, var tidligere på dagen ude efter Carl Holst, før forsvarsministeren ved middagstid kom med sin indrømmelse.

- Enhver kan se, at hans forklaringer stritter i alle retninger. Det er alvorligt, hvis en minister ikke fortæller sandheden, sagde Nikolai Wammen til Ritzau.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.