Skilsmisseramt prinsesse er klar til fest

1. september møder prinsesse Märtha Louise op til det første officielle arrangement, siden hun og Ari Behn bekendtgjorde deres skilsmisse.
Det norske kongehus er ramt af en skilsmisse: Prinssesse Märtha Louise og den borgerlige forfatter Ari Behn er gået fra hinanden.
Det norske kongehus er ramt af en skilsmisse: Prinssesse Märtha Louise og den borgerlige forfatter Ari Behn er gået fra hinanden. Foto: Lise Aserud/AP

I starten af august meddelte norske prinsesse Märtha Louise og hendes mand, forfatteren Ari Behn, at de skulle skilles efter 14 års ægteskab.

Med egne ord "kørte livet ikke på skinner", og det havde parret nu taget konsekvensen af.

Siden er hverken prinsesse Märtha Louise eller Ari Behn ifølge norsk SE og HØR set i offentlige sammenhænge, men 1. september er den norske prinsesse klar til sin første officielle opgave siden bekendtgørelsen af skilsmissen.

Det skriver det norske kongehus på sin hjemmeside.

Prinsesse Märtha Louise vil nemlig være med, når det norske kongepar inviterer 1500 gæster til havefest i slotsparken på den første dag i efteråret. Og også kronprinsparret og prinsesse Astrid, der er kong Haralds søster, vil deltage i festlighederne.

Prinsesse Märtha Louise kommer således til havefesten alene og altså uden sine og Ari Behns tre piger, 13-årige Maed Angelica, 11-årige Leah Isadora og syvårige Emma Tallulah.

I forbindelse med skilsmissen understregede parret, at de "forbliver sammen i forældreskabet".

- Det er forfærdeligt at opleve, at der ikke er mere, vi kan gøre. At vi har prøvet alt for lang tid, og at vi stadig ikke kan være det, vi var før, hvilket gør det umuligt for os at fortsætte.

- Vi føler skyld, fordi vi ikke længere kan skabe den trygge fælles havn sammen, som vores børn fortjener. Men vi håber og tror, at vi kan holde fast i venskabet gennem det, der nu ligger foran os, sagde prinsesse Märtha Louise i erklæringen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.