Skatteminister lægger virksomheders skattebetaling frem

Trods Venstres mangeårige og hårde kritik af åbne skattelister offentliggør skatteministeren nye lister.
Torsdag offentliggør skatteminister Karsten Lauritzen (V) lister over, hvor meget virksomheder har betalt i selskabsskat. Det er til trods for, at Venstre i mange år har kritiseret de åbne lister.
Torsdag offentliggør skatteminister Karsten Lauritzen (V) lister over, hvor meget virksomheder har betalt i selskabsskat. Det er til trods for, at Venstre i mange år har kritiseret de åbne lister. Foto: Colourbox/free

Venstre har i mange år rettet skarp kritik mod de åbne lister over, hvor meget virksomheder har betalt i selskabsskat. Alligevel vælger skatteminister Karsten Lauritzen (V) torsdag at offentliggøre nye lister for 2014, skriver Børsen.

Så sent som i august sagde skatteministeren ellers, at "de åbne skattelister bestemt ikke er en idé, der er groet i Venstres baghave."

Skattelisterne blev vedtaget af Folketinget i sommeren 2012 under S-R-SF-regeringen, som foreslog mere åbenhed om virksomhedernes selskabsskat.

Karsten Lauritzen forklarer kursskiftet med, at han blot følger en aftale, som et flertal i Folketinget vedtog for lidt mere end tre år siden.

Beslutningen afføder hovedrysten hos erhvervsorganisationen DI.

- Vi er forundrede. Vi troede sådan set, at den nuværende regering og det parlamentariske grundlag var enige i, at listerne ikke tjente noget formål, siger Jacob Bræstrup, som er skattepolitisk chef i DI, til Børsen.

Kovendingen møder også hård kritik fra Venstre-regeringens støttepartier De Konservative og Liberal Alliance.

Liberal Alliances skatteordfører, Merete Riisager, vil have stoppet offentliggørelsen hurtigst muligt, fordi partiet mener, at det skader investeringsmiljøet i Danmark.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.