Skattebetalt barregning belaster Frank Jensen

Overborgmester Frank Jensen (S) må reagere i sag om skatteyderbetalt barregning, vurderer tidligere pressechef i Københavns Kommune.
Frank Jensen (S) er tvunget til at reagere i sagen om en stor skatteyderbetalt barregning efter et seminar for ansatte i Københavns Kommune, mener tidligere pressechef.
Frank Jensen (S) er tvunget til at reagere i sagen om en stor skatteyderbetalt barregning efter et seminar for ansatte i Københavns Kommune, mener tidligere pressechef. Foto: Presse / Jakob Carlsen/free

Det er alvorligt for overborgmester, Frank Jensen (S), at Københavns kommune har betalt for at tjenere var på overarbejde til klokken fire om morgenen og for en barregning på cirka 12.000 kroner i forbindelse med et seminar for ansatte i afdelingen Koncernservice.

Det siger Carsten Mai, tidligere pressechef i Københavns kommune, efter at DR P4 København har fået aktindsigt i regningerne.

- Det er ikke beløbets størrelse, der som sådan betyder noget. Men embedsmændene er ansat til at servicere byens borgere. Så tilliden til at skattekronerne bliver forvaltet ordentligt, lider et alvorligt knæk, når sådan en sag dukker op, siger han til DR P4 København.

Carsten Mai mener, at sagen kan få københavnerne til at miste troen på, at kommunens penge går til borgerne.

- Afsløringen sender tankerne tilbage til dengang, hvor københavnerne ikke stolede på kommunen, og hvor man havde en ide om, at penge på rådhuset blev brugt til kammerateri og hygge i hjørnerne, siger han til DR P4 København.

Han mener, at sagen bør få konsekvenser, hvis tilliden til kommunen skal genoprettes.

- Jeg mener, at overborgmesteren må gå aktivt ind i sagen nu. Han bliver nødt til at tage en konsekvens. Når dagen er gået skal københavnerne være sikre på, at forvaltningen har fået meget klart at vide, at man ikke kan leve med sådan nogle sager, siger han til DR P4 København

Fra Københavns kommune lyder det, at både de ansvarlige chefer og øvrige leder i afdelingen får præciseret kommunens regler.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.