Skatte-fidus: Lad dine forældre passe børnene og tjen penge

Det er en let og bekvem måde at "tjene" penge på. Du kan lade din mor passe dit barn og derefter trække det fra i skat, forklarer ekspert.
Nu kan du lade dine forældre passe barnet og trække deres løn fra i skat. 
Nu kan du lade dine forældre passe barnet og trække deres løn fra i skat.  FOTO: Scanpix

Du slår to fluer med et smæk.

Du kan få dine forældre til at passe dine børn i år, og den løn du betaler dem, kan du efterfølgende trække fra i skat, skriver TV2.dk

Det er en fin skatte-fidus, som kan lade sig gøre, fordi Boligjobordningen blev genindført så sent i 2015, at der var pensionister, som allerede havde udført arbejde i 2015, der forventede, at indtægten ville være skattefri, oplyser Skat.

Dette scenarie vil ikke normalt kunne lade sig gøre, fordi pensionister ikke må modtage skattefrie beløb, hvis den, der betaler pensionisten, tager fradrag efter Boligjobordningen.

MEN du kan altså stadig nå at udnytte det i år, forklarer skatteeksperten, Søren Bech:

- Lad bare bedsteforældrene for eksempel hente og bringe barnet skattefrit, tage sig af børnepasningen, hjælpe til med indkøb eller give lektiehjælp, lidt havearbejde eller småreparationer på huset, og træk udgiften fra i skat.

Det drejer sig om store beløb

Faktisk må bedsteforældrene i 2015 hjælpe til med både børnepasning, indkøb, hus-arbejde og i haven, fortæller eksperten.

De må tjene op til 10.400 kroner, og den løn kan eksempelvis datteren trække fra i håndværkerfradrag.  

Der er altså tale om ret store beløb, der kan komme både bedsteforældre og forældre til gavn. Beløbene kan du betale fra måned til måned, eller du kan lave en samlet opgørelse sidst på året. Det vigtigste er såmænd blot, at det bliver gjort inden 2015 er ovre.

Skulle bedsteforældrene senere får lyst til at give en pengegave tilbage til deres børn, må de gerne gøre det. De må give helt op til 60.700 kroner skattefrit til deres børn om året. 

Pengene kan altså i teorien cirkulere en del rundt i privatøkonomiens system.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.