Skat slipper for stor straf i sag mod Shell

Højesteret har afgjort, at Skat slipper for at betale en del af en ellers enorm pose penge tilbage til Shell.
Højesteret har afgjort, at Skat slipper for at betale en del af en ellers enorm pose penge tilbage til Shell.
Højesteret har afgjort, at Skat slipper for at betale en del af en ellers enorm pose penge tilbage til Shell. Foto: Paul Sakuma/AP

Højesteret har i en sag mellem Skat og olieselskabet Shell besluttet, at Skat ikke skal betale så stort et beløb tilbage til Shell, som Østre Landsret afgjorde tilbage i 2013.

Humlen i sagen er, hvorvidt Skat havde ret til at opkræve en kulbrinteskat på op til 70 procent af selskabets renteindtægter og valutakursgevinster mellem 2002 og 2006.

- I Shells kulbrinteindkomst skulle medregnes valutakursgevinster, men ikke renteindtægter, fremgår det af dommen, som blev afsagt fredag.

Det betyder, at Skat altså har fået lidt ud af at anke til Højesteret. For landsretten var nået til et andet resultat, for så vidt angår valutakursgevinster, hvilket dengang betød, at Skat skulle betale 1,1 milliarder kroner tilbage til Shell.

Skatteministeriet og statens advokat, Kammeradvokaten, er nu ved at vurdere de økonomiske konsekvenser af Højesterets dom i forhold til landsrettens afgørelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.