Skat lukkede særlig afdeling inden milliardsvindel

I 2013 blev afdeling med udbytteskat som speciale, lukket. Skat er angiveligt blevet snydt for milliarder.
Skats særlige afdeling for udbytteskat, der gik under navnet "Regnskab 2", blev lukket i forbindelse med en større omrokering i 2013.
Skats særlige afdeling for udbytteskat, der gik under navnet "Regnskab 2", blev lukket i forbindelse med en større omrokering i 2013. Foto: Scanpix

Skat lukkede i 2013 den afdeling, der havde udbytteskatten som speciale, hvilket er samme år, som den formodede svindel med 6,2 milliarder kroner eskalerede, skriver DR Nyheder.

Skats særlige afdeling for udbytteskat, der gik under navnet "Regnskab 2", blev lukket i forbindelse med en større omrokering i 2013.

Chefen for "Regnskab 2" gik på pension da, og der blev aldrig ansat en ny chef, som alene skulle have fokus på udbytteskatten.

Registreringen af udbytteskat blev samtidig digitaliseret, og en del af medarbejderne fyret.

De tilbageværende medarbejdere blev placeret i andre afdelinger, hvor der er fokus på meget andet end udbytteskat.

Lukningen af kontoret kan have haft en indflydelse på omfanget af svindlen, siger Kim Klarskov, der er professor på CBS og ekspert i intern revision og økonomisk kriminalitet.

- At der ikke har været nogen til at følge op på det, at det måske er faldet i et overgangstidspunkt, hvor der ikke har været overleveret ordentligt af den nye leder, at der måske slet ikke har været en leder, der har haft ansvar for det.

- Det kunne være ting, der gør, at det falder lidt imellem nogle stole, og ingen får rigtig reageret på det, siger Kim Klarskov til DR Nyheder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.