Skandaleramt metro-bygherre i nyt milliardprojekt

Firmaet, der har været involveret i skandaler om lønsnyd og dårlig sikkerhed, har nu vundet en prestigefyldt opgave,
Sager om lønsnyd, social dumping og dårlig sikkerhed har klæbet til metrofirmaet. Nu skal det bygge kæmpe VM-stadion.
Sager om lønsnyd, social dumping og dårlig sikkerhed har klæbet til metrofirmaet. Nu skal det bygge kæmpe VM-stadion. Scanpix arkiv

VM i Qatar i 2022 har været ramt af flere skandaler. Blandt dem er forholdene for asiatiske migrantarbejdere, der ifølge kritikere arbejder under slaveforhold. Nu har den italienske entreprenør bag metrobyggeriet i København, Salini-Impregilo, vundet en kontrakt i Qatar til en værdi på på 5,7 milliarder kroner, skriver Fagbladet 3F.

Salini-Impregilo står bag Copenhagen Metro Team og ejer 99,9 procent af konsortiet på det københavnske metrobyggeri. Virksomheden har nu fået til opgave at bygge et nyt stadion, som skal ligne et kæmpe normadetelt og stå klar om tre år i byen Al Khor, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Avisen The Guardian afslørede sidste år, hvordan hundredevis af asiatiske gæstearbejdere havde mistet livet, mens de arbejdede på byggepladser med relation til VM-slutrunden. Den internationale sammenslutning af fagforeninger, ITUC, har kritiserer Qatar-byggeriet i hårde vendninger, og også det internationale fodboldforbund FIFA har udtalt, at Qatar bør gøre noget ved forholdene for gæstearbejderne.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få svar på, hvordan Salini-Impregilo forholder sig til problemerne med tvangsarbejde og sikkerhed i Qatar. Virksomheden henviser i stedet til deres hjemmeside, hvor de bringer en aftale om, at de vil fremme sikkerhed for ansatte, ordentlig løn og frihed til at være i fagforening.

Foruden byggeriet af et VM-stadion er Salini-Impregilo i færd med at bygge en metrolinje i Doha i Qatar til en værdi af mere end 13 milliarder kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.