Skal lærere undervise elever fra en tv-skærm?

Bedre løn og faglige fællesskaber kan hjælpe til at trække lærere til yderområder, mener forældreorganisation.
Elever i landets yderområder skal måske snart undervises via videolink, siger regeringen. Forældreorganisation frygter for kvaliteten.
Elever i landets yderområder skal måske snart undervises via videolink, siger regeringen. Forældreorganisation frygter for kvaliteten. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

Fysiklæreren kan i fremtiden tone frem på en tv-skærm på folkeskoler i Udkantsdanmark frem for at være fysisk til stede i klassen.

Regeringen vil lave forsøg med fjernundervisning på folkeskoler i de dele af landet, hvor det ikke kan lade sig gøre at tiltrække lærere med undervisningskompetence, skriver Jyllands-Posten.

Der er udsigt til mangel på uddannede lærere i en række fag flere steder i landet. I dag er ledigheden blandt lærere på 1,3 pct. Dertil kommer, at optaget på læreruddannelsen har været faldende.

Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby forklarer, at det første skridt er at undersøge erfaringer med fjernundervisning, hvorefter flere forsøg sættes i gang.

- Fjernundervisning kan være med til at styrke kvaliteten på skoler i yderområder, hvor det ikke kan lade sig gøre at rekruttere uddannede lærere i alle fag, og hvor der er et lavt børnetal, siger hun.

Men i stedet for at indføre fjernundervisning af skolebørn i landets yderområder, bør lærere tilbydes bedre løn- og arbejdsforhold, hvis de vælger at søge job i områder med mangel på kvalificerede undervisere.

Det mener Mette With Hagensen, formand for forældreforeningen Skole og Forældre.

- Vi gør det allerede med læger, som vi forsøger at trække til yderområderne. Er det også et problem med lærerne, kan vi gøre det samme her.

- Det kan være noget med bedre løn og en styrkelse af de faglige fællesskaber, siger Mette With Hagensen til Ritzau.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.