Skal I holde en pause i forholdet eller ej?

Er du kørt træt i jeres forhold, og overvejer du at slå op eller holde en pause? Læs her, hvad eksperten anbefaler.
Ind imellem kan en pause i forholdet faktisk være helt godt...det er ikke alle, der ender med at gå fra hinanden.
Ind imellem kan en pause i forholdet faktisk være helt godt...det er ikke alle, der ender med at gå fra hinanden. Scanpix

I skændes og nyder ikke længere hinandens selskab, som I gjorde for år tilbage, da I var nyforelskede og glade i låget … Den tid er forbi, og i dag står du tilbage med spørgsmålet om, hvorvidt det skal være jer to eller ej.

Er du i tvivl, jamen hvorfor så ikke tage en pause fra hinanden og blive klogere, forslår Kate Elin Søyland, der er par- og familieterapeut til kk.no.

LÆS OGSÅ: Afbrydelser på jobbet? Sådan undgår du det

Mange vil sige, at en pause er det første skridt mod at gå fra hinanden. Men det kan også være det modsatte, sig eksperten.

Hun fortæller, at en pause kan være det rum, der skal til for at finde en løsning på problemerne i forholdet. Og du og din partner kan finde ud af, om I skal være sammen eller ej.

LÆS OGSÅ: Så tit skal du skifte din madras ud

Det kan en pause gøre

Fordelene ved en pause er, ifølge Kate Elin Søyland, disse:

1. Du bliver tvunget til at tænke over, hvad du vil med livet og om det er med eller uden din partner.

2. Du finder ud af hvilke små ting i hverdagen, der har betydning for dig, fordi den nu er vendt på hovedet og intet længere er givet.

3. Det kan være dejligt at slippe for den daglige irritation overfor din partner. Men det kan også være et kæmpe chok for dig, og du erkender nu alvoren af situationen. Først her forstår du måske, hvad du foretrækker.

4. Det er mest smart at gøre det her som et led i en terapiproces, hvor en professionel guider og hjælper jer på vej.

LÆS OGSÅ: Kradser dit håndklæde? Sådan forbliver det blødt

Der skal være regler

Beslutter du og din partner at tage en pause, så skal der være regler for, hvordan denne pause skal være, forklarer Kate Elin Søyland:

- Den, der har et stærkt behov for at tage en pause, må kunne definere, hvordan I skal omgås, hvor tit I skal ses og hvordan det skal foregå.

Det er for eksempel ikke en pause, hvis I konstant ses, eller du sender din partner beskeder hele tiden, eller værre endnu giver den anden dårlig samvittighed. Det giver ikke god grobund for, at I finder sammen igen, men nærmere det modsatte.

Derfor skal der være accept omkring beslutningen og ingen sure miner, for først her skabes der grobund for, at I eventuelt beslutter jer for at blive sammen.

LÆS OGSÅ: Tynger alderen? Sådan får du ungdommelig hud

Og hvor længe skal sådan en pause så være?

En måned, to eller tre … det er ikke så vigtigt, fortæller Kate Elin Søyland. Hun forklarer, at der skal den tid til, som parret føler behov for, så de kan træffe en rigtig beslutning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.