Skal du ud i weekenden? Sådan undgår du at tage på
Diætist giver her sine bedste råd til at holde den slanke linje, når du skal spise ude.
Et restaurantbesøg med vennerne er megahyggeligt, og det behøver ikke være nogen kæmpe kaloriefest.
Et restaurantbesøg med vennerne er megahyggeligt, og det behøver ikke være nogen kæmpe kaloriefest. Foto: SCANPIX arkiv


Af redaktionen, IN, Aller Media

Når man forsøger at holde den slanke linje hele ugen, kan det gøre en helt nervøs at skulle på restaurantbesøg i weekenden. Der er mange fristelser, og det er ikke sikkert, der er en ret, som passer lige ind i den kostretning, man forsøger at følge.

Men ifølge Lisa Bolting, der er diætist, er det bestemt muligt at gå på restaurant og nyde det uden at komme hjem med et ekstra kilo på sidebenene.

Hun giver her seks råd, du kan forsøge at følge, når du skal på restaurant:

1. Gå aldrig sulten i byen
- Man skal ikke springe sit eftermiddagsmåltid over, fordi man skal i byen og spise - så bliver det først meget svært at spise behersket. Det kan være en god ide, lige inden man skal af sted, at spise 3-4 store gulerødder, siger diætisten.

Her er 8 madvarer, der giver masser af energi: Se listen her

2. Vælg klogt
- Når man vælger fra menukortet, så vil det være bedst at vælge skært kød, fx oksefilet, mørbrad, kalkun, kylling uden skind - eller alle former for fisk. Når man vælger fisk, skal man holde sig langt væk fra typer med panering - de har typisk været i friture, lyder det fra Lisa Bolting.

3. Sovsen ved siden af, tak!
- Sørg for at bestille sovsen ved siden af, og spørg, hvilken kartoffel der serveres. Det er ingen skam at bede om at få alle former for stegte kartofler byttet til fx bagekartofler eller andet tilbehør, som ikke er tilberedt i fedtstof, forklarer eksperten.

4. Tilbehør
- Når man bestiller bagt kartoffel, skal man huske, at der ikke skal smør i. Spørg igen, om man kan få lidt mager dressing til - lidt almindelig creme fraiche vil også være bedre end smør. Det næste, som selvfølgelig også er vigtigt, er, hvor mange grøntsager der serveres. Man kan enten forhøre sig - eller når maden er serveret bede om ekstra. Husk hele tiden på, hvem der er kunden, siger Lisa Bolting.

5. Vin eller øl til maden?
- Til en god middag skal der naturligvis lidt vin eller øl til - men ikke overdrevet. Tag et enkelt glas vin eller en øl. Suppler med masser af energifri væske som fx vand, danskvand eller light sodavand, lyder rådet.

Her er 7 madvarer, der gør dig mere sulten

6. Du skal ikke spise op
- Et godt råd kunne også være, at den del, som man beslutter sig for ikke at spise på en portionsanretning, kan ødelægges med salt - så man ikke i hyggens hede får det spist alligevel, siger eksperten.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.