Skal du til lægen? Så skal du huske at gøre dette

Skal du til lægen så sørg for at få det optimale ud af det og få spurgt om alt det, du går og bøvler med i hverdagen - få her de bedste fif til, hvordan du husker det hele og kommer bedst igennem dit lægebesøg.
Husk at få spurgt om det hele, når du er ved lægen.
Husk at få spurgt om det hele, når du er ved lægen. Foto: Colourbox

Du går ud fra lægen, og du kan ikke beslutte dig for, hvad du skal tænke, for ærlig talt så gik det lidt stærkt og du glemte halvdelen af alt det, du ville. Du blev overrumplet og nu er det for sent.

Vil du have styr på tingene, må du altså bestille en ny tid, sidde i telefonkø eller i ventesalen en gang til og så forsøge at få spurgt om det hele denne gang. Det er ikke optimalt, og derfor har oprah.com sammen med lægen Theresa Williamson samlet tre gode råd til dig, så dit besøg hos lægen går meget bedre næste gang.

Gennemtænk dit besøg
Du skal være forberedt ja, men tænk over din adfærd og hvad du gerne vil signalere, før du går ind til lægen. Det kan være fint at gøre sig tanker om, hvad du mon fejler, men lad være med at hive tre A-4 ark op af tasken og fremlæg dem for lægen, råder Theresa Williamson.

Hun forklarer, at det signalerer en tvivl hos patienten. Hiver du papir efter papir frem, så vil du signalere, at du ikke har tillid til din læge og det kan give en træls stemning. Men samtidig er det vigtigt, at du husker at fortælle, hvilke ting der går dig på og hvad du har brug for hjælp til.

Derfor skal du spise nødder efter træning – se hvorfor på soendag.dk


Fortæl hele din historie
Det vigtigste ved dit lægebesøg er, at du får hjælp til de ting, du døjer med og her skal du gøre dig klart, før du tager af sted, hvilke ting din læge skal vide. Husk, at selvom du muligvis har været hos flere læger eller specialister, så ved din læge ikke i detaljer, hvad der lå forud for dit besøg.

Gennemgå derfor i dit hoved eller skriv ned på en blok, hvordan din sygdomshistorie har udformet sig, hvis det har været længere undervejs op til dette besøg. Er det første gang du opsøger hjælp mod et problem, så forklar hvad du føler, hvad der er galt og hvilke symptomer, du slås med.

Jo flere detaljer du husker, selv de mindste, jo nemmere vil det være for din læge at finde frem til det, du fejler, siger Theresa Williamson.

Sådan træner du din koncentrationsevne – bliv klogere på femina.dk

Giv en gestus
Det sidste råd, som Theresa Williamson giver er et lidt anderledes et, men se om det virker for dig og din læge. Hun råder dig til at forsøge at skabe et tilhørsforhold til din læge. Gør en form for gestus, der får lægen til at interessere sig mere for dig. Tilbyd dem et stykke af dit medbragte slik, eller spørg ind til en lille detalje i lægerummet eller komplimenterer den gode udsigt. Det handler ikke så meget om det du giver, men om den gestus du viser, som udståler taknemmelighed.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.