Skal du købe kashmir? Undgå disse fejl

Varmt, blødt og utroligt chikt - kashmir er den ultimative luksus i den kolde tid. Læs her, hvordan du får fingrene i den bedste kvalitet.
Er du på jagt efter tøj af kashmir, skal du holde dig visse ting for øje. 
Er du på jagt efter tøj af kashmir, skal du holde dig visse ting for øje.  FOTO: Scanpix

En lækker sweater i kashmir er en investering for livet. Hvor en almindelig sweater ofte går af mode efter en sæson, eller mister formen med tiden, holder kashmir både stilen og formen år efter år.

Undersøg stoffets kvalitet

Før du køber din kashmirsweater, er det en god ide at få en fornemmelse af stoffet først. Kør hånden over trøjen og check for fnulder og fnug. Rynk derefter sweateren en anelse, for at undersøge, hvor let stoffet krøller. En kashmirsweater i god kvalitet vil ikke krølle efter du har rynket stoffet, og har heller ikke hverken fnug eller fnulder.

Se her: Sådan hopper du med på efterårets helt store velour-trend

Føl stoffet på huden

Næste punkt er at mærke stoffet på din hud. Hold tøjet op mod enten din nakke eller på huden under din hage, som begge er steder, hvor huden er følsom. Kradser stoffet, vil sweateren fortsætte med at irritere din hud, selvom stoffet bliver blødere med tiden.

IN guider her til de helt rigtige ankelstøvler til efteråret: Se mere her

Lav 'hånd-testen'

Når du er i gang med at undersøge stoffets kvalitet, er det også en god ide at lave 'hånd-testen'. Kom din hånd under trøjen, under 1 lag stof. Kan du se din hånd, er sweateren for tynd, og trøjen vil derfor ikke kunne holde så længe som ellers. Kan du ikke se din hånd, så prøv derefter at hænge sweateren over din arm, for at se hvordan stoffet falder. En god kashmirsweater vil ikke falde stift.

Vask af kashmir

En kashmirsweater holder længst, når du passer ordentligt på den. Det vil sige, at hvis stoffet er vævet, skal det en tur forbi renseriet, når det skal vaskes. Strik kan dog vaskes i hånden med koldt vand og milde vaskemidler lavet til delikate stoffer, som kashmir. Husk at klemme vandet forsigtigt ud bagefter, og læg tøjet fladt til tørre.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.