Skal du have penge tilbage i SKAT?

Penge tilbage - eller skal du til lommerne? I dag kan du danne dig det første overblik.
Rare penge ... Mon der er nogle på vej til dig?
Rare penge ... Mon der er nogle på vej til dig? Colourbox

Tusindvis af danskere stiller sig i dag i kø for at se, om der er et tilskud til sommerferien på vej - eller om de omvendt skal til lommerne.

Det er nemlig i dag, du kan smugkigge på din årsopgørelse og dermed få en fornemmelse af, om du har betalt nok i SKAT i det foregående år.

Endeligt klar til marts

Arbejdet med at indsamle oplysninger fra blandt andet din arbejdsgiver og bank fortsætter frem til 9. marts. Og det er altså først der, den endelige årsopgørelse bliver offentliggjort.

- I dag vil man kun kunne se, om man har penge til gode eller skylder penge, hvis man selv taster alle de relevante tal ind i vores regneark. Man vil altså ikke få årsopgørelsen, den skal man selv 'lave', siger underdirektør i SKAT Richard Harlov til Ekstra Bladet.

Se SKATs tidsplan for den kommende tids årsopgørelser og udbetalinger af restskat i boksen til venstre.

SKATs tidsplan
1. januar til 9. marts: SKAT indsamler oplysninger fra din arbejdsgiver, pengeinstitut mfl.

Fra 3. februar: SKAT begynder at vise oplysningerne i TastSelv under Personlige skatteoplysninger. Der opdateres oplysningerne løbende.

9. marts: Årsopgørelsen er klar og kan ses i TastSelv. Hvis din årsopgørelse endnu ikke er klar, får du i stedet en servicemeddelelse eller et servicebrev. Når du har laet din selvangivelse, får du din årsopgørelse.

Fra 9. marts kan du også oplyse nye tal eller ændringer til din årsopgørelse, uanset om du har fået en årsopgørelse eller et servicebrev/meddelelse.

Taster du oplysningerne inden 27. marts, kan de nå at komme med på den første årsopgørelse. Hvis du skal have en udvidet selvangivelse for første gang, kan du fra den 9. marts selv vælge det i Tast Selv.

 

7. april og frem: Overskydende skat op til 100.000 kr. sættes ind på din Nemkonto den 7. april. Beløb under 100 kr. overfører vi dog til næste år.

Overskydende skat over 100.000 kr. sættes også ind på din Nemkonto, men det tager lidt længere tid.

 

15.-25. april: Årsopgørelsen sendes ud på papir til de borgere, der enten er fritaget, eller ikke omfattet af, digital post.

 

Kilde: SKAT

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.