Skal betale 700.000 for at svine offentligt ansatte

Det Sorte Register er blevet dømt for injurier efter at have hængt navngivne offentligt atsatte ud på nettet. Nu får de ansatte erstatning.
Det har været en stor belastning for de offentligt ansatte, der er blevet hængt ud med usandheder og chikane på registret, blot fordi de har passet deres job, lyder det fra kommunen.
Det har været en stor belastning for de offentligt ansatte, der er blevet hængt ud med usandheder og chikane på registret, blot fordi de har passet deres job, lyder det fra kommunen. Colourbox

En række offentligt ansatte i Jammerbugt Kommune får nu erstatning for at være blevet hængt ud og chikaneret på nettet. Det skriver Nordjyske.dk.

Det er hjemmesiden Det Sorte Register, der af retten i Kolding er blevet dømt til at betale syv offentligt ansatte 100.000 kroner hver i erstatning for injurier, krænkelser og chikane.

Læs også: Offentligt ansatte hænges ud i forbryderalbum på nettet

Registret er længe blevet kritiseret for at hænge navngivne kommunale medarbejdere ud, oftest i forbindelse med sager om tvangsfjernelse af børn. Men indtil nu har myndighederne intet kunne gøre.

Hjemmesidens ejer skal også betale for sagens omkostninger, plus 20 dagbøder á 100 kroner stykket til statskassen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.