Skændes I derhjemme? Sådan undgår du, det dræber forholdet

Kommer I aldrig til bunds i problemerne, når I skændes derhjemme, skal I passe på. Det kan sætte sig som en permanent tilstand, og med tiden kan det blive sværere at forsones.
Skænderier er sjældent konstruktive. Men der kan faktisk komme noget godt ud af få renset luften. Hvis man vel og mærke gør det på den rigtige måde.
Skænderier er sjældent konstruktive. Men der kan faktisk komme noget godt ud af få renset luften. Hvis man vel og mærke gør det på den rigtige måde. Foto: SCANPIX arkiv

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

I perioder kan vi gå rundt om hinanden med for mange løse ender mellem os, som stresser og bekymrer. Hvis vi ikke gør diskussionen eller skænderiet færdigt, kan frustrationerne sætte sig som en permanent tilstand og forhindre kontakt og nærhed. Psykoterapeut Terje Nordberg giver i FEMINA fire gode råd, som måske kan rede trådene ud mellem jer.

Er du sammen med den rigtige? Tag testen på femina.dk

1. Anerkend, at du har brug for at få renset luften. Udtryk dig klart og sig det højt: ’Der er noget, der mangler. Kan vi snakke om det nu?’ Hvis ikke, så pres på for at få en aftale, hvor I begge har tid.

2. Hvad vil du i virkeligheden opnå? Sig for eksempel: ’Det er mit ønske, at vi kan komme tættere på hinanden.’

Her er 4 yogaøvelser, der forbedrer dit sexliv: Læs mere på Femina.dk

3. Tænk over, hvordan du formulerer dig. Gode formuleringer kan være: ’Det vil være godt for mig, hvis du ... ’ eller ’Jeg synes ikke, jeg har fået svar, så nu prøver jeg igen. Når jeg er færdig, vil jeg gerne høre din reaktion.’ Det er også en god idé at sige noget i retning af: ’Jeg er meget glad for, at vi har denne samtale’ i stedet for, at I råber af hinanden.

4. Vis ham samme respekt, som du har bedt ham om at vise dig ved at lytte. Fald ikke for fristelsen til at rette ham og komme med kritik.

Se også:

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.