Skældt ud af plejepersonale: Skulle tisse på forkert tidspunkt

En kvindelig beboer på et plejecenter blev nærmest skældt ud, da hun bad en medarbejder om hjælp til at komme på toilettet.
Leder af Svendebjerghave, Kim Knudsen, har efterfølgende undskyldt episoden.
Leder af Svendebjerghave, Kim Knudsen, har efterfølgende undskyldt episoden. Foto: Scanpix arkiv

En kvindelig beboer på plejecenteret Svendebjerghave i Hvidovre blev nærmest skældt ud af en ansat, da hun blev tissetrængende på et tidspunkt, der ikke lige passede ind i medarbejderens planer.

Det skriver TV2 Lorry.

Irettesættelsen blev overhørt af Leif Husum fra Greve, som var på besøg hos sin mor i et værelse overfor.

Ifølge Leif Husum skal medarbejderen have afvist at hjælpe den ældre dame, fordi klokken nærmede sig fire, hvor den pågældende medarbejder skulle til møde, skriver TV2 Lorry:

"Hvis du skal tisse, så kan du sige det klokken tre og ikke klokken fire, når jeg skal til møde," sagde medarbejderen i følge Leif Husum.

Hertil svarede den ældre kvinde med grådkvalt stemme, at hun ikke skulle tisse da klokken var tre.

68-årige Leif Husum konfronterede medarbejderen, efterfølgende medarbejderen, da hun kom ud af værelset.

- Jeg sagde til hende, at det ikke er i orden, at hun taler sådan til en svag, gammel kvinde. At det er nedladende og arrogant. Hun virkede overrasket og forundret over min reaktion. Men hun kunne dog godt se, at det kan være svært for en ældre beboer at forudse klokken tre, at hun skal tisse klokken fire, siger Leif Husum til TV 2 Lorry.

Leder af Svendebjerghave, Kim Knudsen, har efterfølgende undskyldt episoden.

- Vi tager med det samme hånd om den kritik. Jeg hiver nu fat i den enkelte medarbejder, og jeg vil også endnu engang understrege overfor vores personale, at det altid er borgeren først, og at et møde aldrig kan være førsteprioritet, siger Kim Knudsen til TV 2 Lorry.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.