Skaarup om EU-midler: Vi troede alt var i orden

DF's gruppeformand siger, at Messerschmidt ikke kan være en del af ledelsen, så længe en undersøgelse pågår.
- Det er mest fornuftigt at træde et skridt tilbage, når der har været så meget turbulens og rod omkring det her, siger han.
- Det er mest fornuftigt at træde et skridt tilbage, når der har været så meget turbulens og rod omkring det her, siger han. Foto: Scanpix/arkiv

Sagen om muligt misbrug af EU-midler har fået Dansk Folkeparti til at fyre europaparlamentariker Morten Messerschmidt fra partitoppen.

Det sker, fordi sagen i øjeblikket skaber bøvl for partiet.

Det siger gruppeformand Peter Skaarup.

- Vi har truffet beslutningen, fordi vi synes, det er det rigtige i den her situation. Det er mest fornuftigt at træde et skridt tilbage, når der har været så meget turbulens og rod omkring det her, siger han.

- Så må vi vurdere, hvad der skal ske, når undersøgelsen er afsluttet. Men så længe den er i gang, er det her en god løsning.

Sagen drejer sig om op mod 500.000 kroner, som muligvis er brugt i strid med EU-Parlamentets regler.

Pengene er blandt andet blevet brugt til afholdelse af to af partiets sommergruppemøde, og det er i strid med reglerne.

De penge har partiet nu besluttet at betale tilbage.

Peter Skaarup fortæller, at det er folketingsgruppen, der står for at arrangere partiets sommergruppemøder.

- Vi har haft kendskab til, at efter Messerschmidt blev valgt ind i parlamentet med tre andre, har EU spillet en større rolle hos os.

- Så EU har medfinansieret nogle af de udgifter, der har været i forbindelsen med de fire parlamentarikeres deltagelse på sommergruppemøderne.

- Men vi gik da ud fra, at der var orden i sagerne. Vi vidste i hvert fald slet ikke, at der optrådte et andet program til Meld. Det virker mærkværdigt, siger Peter Skaarup.

Meld var indtil sidste år en delvist EU-støttet politisk alliance, der samlede de euroskeptiske partier fra EU's medlemslande under ledelse af netop Morten Messerschmidt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.