Skååål! Lav din egen påskesnaps nu
Lav din egen påskesnaps til frokostbordet og gå i gang allerede nu, så de kan trække og blive rigtige gode. Få opskriften på tre forskellige slags snaps her.
Haps haps - nu skal vi ha' snaps. Påsken står for døren, så det er nu, du skal gå i gang med at lave de gyldne dråber.
Haps haps - nu skal vi ha' snaps. Påsken står for døren, så det er nu, du skal gå i gang med at lave de gyldne dråber. Foto: Colourbox


Af redaktionen, redigering Mette Skøtt, familiejournal.dk

Der er stadig lidt tid til påske, men du kan gode begynde at forberede dig, hvis du skal have gæster til den store påskefrokost – en af de ting, du passende kan starte ud med, er påskesnapsen. Den har godt af at trække og skal derfor laves i gode tid, men så bliver den også rigtig god og vil bidrage til en festlig dag.

Skal der også være lidt til børnene, så prøv disse søde påske-cupcakes fra familiejournal.dk

Få opskriften på tre velegnede snaps her:

1) Snaps med citron og lakridsrod
Lækker snaps - har brug for at trække i ca. 14 dage

Skal af 2 citroner
1 vaniljestang
10 safrantråde
4 stilke citronmelisse
6 cm lakridsrod
1 spsk. akaciehonning
7½ dl smagsneutral snaps


Skær det yderste citronskal af citronen med en kartoffelskræller og skær den i fine strimler.
Flæk vaniljestangen og kom den i et skoldet glas eller flaske sammen med citronskal, safran, citronmelisse, lakridsrod og honning.
Hæld snapsen over, luk til og lad den trække i mindst 14 dage.

Saboterer din partner dit vægttab? Se på familiejournal.dk hvorfor han måske gør det

2) Blommesnaps med anis

Snapsen her er en rigtig damesnaps

500 g blommer
1 vaniljestang
2 spsk. rørsukker
2 stjerneanis
5 dl neutral snaps


Skyl blommerne godt, fjern stenene og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen og kom den i en 70 cl flaske sammen med blommestykker, rørsukker og stjerneanis. Hæld snapsen over og lad den trække i mindst 1 uge før servering.

TIP: Blommer giver en masse sødme, og anissen tilfører lige et strejf af lakrids. Snapsen kan med fordel trække i et par måneder, det tilfører kun snapsen mere sødme.

Få ideer til det store påskebord på udeoghjemme.dk

3) Gyldne dråber

En lækker snaps, der passer godt til det traditionelle, kolde påskebord. Den er både frisk og let i smagen – skal trække 14 dage.

1 usprøjtet citron
1 usprøjtet appelsin
1 vaniljestang
4 stilke citronmelisse
2 spsk. mørk rørsukker
4 dl smagsneutral snaps el. vodka

Skær citronerne i både og riv appelsinskallen i strimler. Flæk vaniljestangen og kom den i et skoldet glas eller flaske sammen med citronbåde, appelsinskal, citronmelisse og rørsukker. Hæld snapsen over, luk til og lad den trække i mindst 14 dage.

Se også:

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.