Sjusk med cheflønninger: Region Syddanmark får skarp kritik

Ny rapport afslører omfattende rod i løn- og ansættelsesvilkårene for en række chefer i regionen.
Først var der Carl Holst-sagen, så Bios-skandalen, og nu rod med cheflønninger. Region Syddanmark og regionsformand Stephanie Lose (billedet) har ikke haft et nemt år.
Først var der Carl Holst-sagen, så Bios-skandalen, og nu rod med cheflønninger. Region Syddanmark og regionsformand Stephanie Lose (billedet) har ikke haft et nemt år. Foto: Scanpix / Arkiv

Der hersker alt for meget rod i løn- og ansættelsesvilkårene blandt en række chefer i Region Syddanmark.

Det skriver JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende på baggrund af den rapport, som Rigsrevisionen har udarbejdet omkring regionens ansættelses- og lønvilkår for 40 chefer i regionshuset og på sygehusene.

Revisionen har vurderet kontrakt- og åremålsansættelser, merarbejde og midlertidige aftaler.
Rapporten rummer ti konkrete forhold, hvor regionen ikke agerer korrekt. Det drejer sig blandt andet om uklarheder i kontrakter omkring sammensætningen af løn, manglende overholdelse af reglerne om åremålsansættelser og merarbejde, manglende overblik over, hvem der er ansat og de tillæg, de modtager samt mangel på styring af, at der kun udbetales ydelser, som der er aftale om.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) erkender, at der skal strammes op.

- Rapporten er udtryk for, at der er ting, som vi skal have bedre styr på.
Hun er overrasket over omfanget af kritikken af løn- og ansættelsesvilkår for cheferne.

- Ti punkter er for meget. Det overrasker mig, at vi ikke gør det, som Rigsrevisionen vil have, forklarer Stephanie Lose, som dog mener, at flere af punkterne er i den mindre kategori.
Og regionsdirektør Jane Kraglund understreger, at hun generelt tager revisionskritikken alvorlig, og i samråd med Danske Regioner vil Region Syddanmark se på, hvilke tiltag der skal iværksættes.

Regionens andet næstformand, Thies Mathiasen (DF), kalder det bekymrende, at der er så mange kritikpunkter, heraf flere "elementære" såsom regler for fradrag.

Kunne man ikke forvente, at en stor, professionel organisation som regionen havde helt styr på såkaldte elementære forhold omkring ansættelser?

- Jo, det bekymrer mig, at der ikke er styr på almindelige krav, som de enkelte ansatte har. Der er mange ting, som åbenbart er sivet igennem nettet. Jeg forventer, at der bliver strammet alvorligt op, siger Thies Mathiasen.

Første næstformand, Poul-Erik Svendsen (S), siger:

- Det er en alvorlig løftet pegefinger fra Rigsrevisionen. Der er en tydelig kritik af, at tingene ikke er i orden, og at regionen skal lave om på det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.