Sjældent syn: Margrethe og Henrik sammen til fotografering

Regentparret har taget ophold på Fredensborg Slot. Det fejrede Fredensborgs borgere med en fakkelfest.
Det er ikke tit regentparret ses sammen for tiden, men torsdag aften blev de sammen modtaget i Fredensborg.
Det er ikke tit regentparret ses sammen for tiden, men torsdag aften blev de sammen modtaget i Fredensborg. Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Det er ikke tit regentparret ses sammen for tiden, men torsdag aften blev de sammen modtaget i Fredensborg, da traditionen bød på Fredensborg bys fakkelfest.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Siden dronningen i sin nytårstale gjorde det officielt, at 81-årige prins Henrik nu er pensionist, er regentparret ikke set sammen særlig meget.

De to er kun set sammen ved regentparrets nytårstaffel, ved barokorkestret Concerto Copenhagen's 25-års jubilæum 16. januar og senest i påsken, hvor prins Henrik fulgte sin hustru til Aarhus Domkirke.

Forinden havde dronning Margrethe deltaget i højmesserne både skærtorsdag og langfredag alene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Dronningens og prinsgemalens forhold har på det seneste givet anledning til spekulationer i pressen - ikke mindst, da den store tyske avis Bild, i marts spekulerede i skilsmisse. 

Det har også skabt en del opmærksomhed, da prins Henrik sidste år meldte sig syg inden den store gallafest, da dronningen i april fyldte 75-år.

Bedre blev det ikke, da han nogle dage efter rejste til Venedig.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Foto: Nikolai Linares/Scanpix

I februar skrev Se&Hør en historie om prins Henriks tre ugers ferie i Egypten. Han var taget af sted sammen med broderen Etienne og sin ven Enan Galaly. De var på kulturferie i Egypten - et land som dronningen mange gange har udtrykt sin begejstring for.

Artiklen fortsætter under billedet ... 

Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Fakkelfesten i Fredensborg er en tilbagevenden begivenhed i anledning af, at dronning Margrethe og prins Henrik tager ophold på Fredensborg Slot. 

Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Det er Fredensborg Handels- & Håndværkerforening som sammen med lokale spejdere går i fakkeltog fra Fredensborg Station til Indre Slotsgaard på Fredensborg Slot. Her spiller Byorkestret og Hjemmeværnets Tambourkorps København.

Ved ankomsten til slottet holder byens borgmester, Thomas Lykke Pedersen, tale og 'Der er et yndigt land' bliver sunget af de fremmødte.

Det har været en tradition siden 1988.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.