Sissel Kyrkjebø: Det synes nordmænd om danskerne

Den norske sangerinde savner stadig Danmark, efter hun er flyttet hjem til Norge igen, og hun fremhæver især vi danskeres evner til at slappe af og hygge os, som noget nordmændene misunder os.
Sissel Kyrkjebø fortæller, at nordmændene synes, vi danskere er kontinentale.
Sissel Kyrkjebø fortæller, at nordmændene synes, vi danskere er kontinentale. Scanpix.

Hun var gift med den danske entertainer Eddie Skoller og nåede at bo i Danmark i mere end tyve år, før hun for seks år siden pakkede sit liv ned og flyttede tilbage til Norge.

Sangerinden Sissel Kyrkjebø flyttede til Oslo med sine to døtre, Ingrid og Sarah, som hun har fra ægteskabet med Eddie Skoller. 

Men Sissel Kyrkjebø flyttede ikke, fordi hun var træt af Danmark, fortæller hun til ugebladet Søndag.

Hun flyttede, fordi hun havde brug for at komme hjem. Hjem til sin kultur og den norske natur, men det betyder ikke, at hun ikke holder af Danmark. Det gør hun, og der er mange ting, hun savner fra sin hverdag her i landet. Ting, som også andre nordmænd synes, er fascinerende ved Danmark. 

- Vi nordmænd føler jo, at danskerne er lidt mere kontinentale. De er lidt mere laid back, uden at det bliver fuldt ud laid back som i ”mañana mañana”. Humoren og ironien er meget central i den danske kultur – det tog mig faktisk noget tid at vænne mig til den danske ironi – og så elsker danskerne at hygge, siger hun.

Er stadig lidt dansk

Når man har boet i et land i tyve år, så sætter det sig på en, og Sissel Kyrkjebø fortæller da også, at hun holder af at komme tilbage her til og føle sig lidt dansk. Men hun hviler i sin beslutning om nu at bo i Norge, og de næsten voksne døtre har siden boet både i Danmark og i Norge.

Døtrene må selv bestemme, hvor deres fremtid er. Sissel Kyrkjebøs er i Norge:

- Nordmænd oplever danskerne som vældigt åbne og varme mennesker. Selv om jeg kan savne den danske mentalitet, er jeg også sådan en person, som forsøger at være vældigt meget der, hvor jeg nu er. Altså, da jeg var i Danmark, så var jeg HER, og jeg rejste ikke hele tiden til Norge, andet end når jeg skulle arbejde. Dengang var jeg her fuldt og helt, og i dag er jeg i Norge fuldt og helt, siger hun til Søndag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.